0398

 

19 січня, за підтримки міського голови Андрія Білоусова і за сприяння благодійної організації "Новий час" Кам'янське відвідала "Міс Україна - 2007" Ліка Роман. Дівчина зустрілася з активістами Молодіжної ради міста і поспілкувалася з місцевими журналістами.

 

Ліка Роман в нашому місті вперше і ще не встигла його подивитися. Як розповідає дівчина, за останній час вона об'їздила сотні навчальних закладів і провела численні зустрічі з молоддю не тільки в нашій країні, а й за її межами. Всі її зустрічі мають благодійну місію - донести до підлітків, до підростаючого покоління моральні та сімейні цінності.

 

"Одне з моїх рішень було ще з підліткового віку - зберігати себе для свого чоловіка. Після перемоги в конкурсі "Міс Україна-2007" я стала про це говорити в інтерв'ю, і виявилося, що це велика проблема в суспільстві. Як сказав Теодор Рузвельт, якщо дати людині інтелектуальне освіту, але не навчити основам моральності, то таким чином можна виховати загрозу для суспільства. Зараз політичну та економічну кризу найчастіше відбувається через відсутність моральності", - вважає Ліка.

 

Дівчина зізнається, що ще з 14 років мріяла стати корисною суспільству, стати для когось прикладом. І саме перемога в конкурсі краси їй допомогла в цьому.

"Я жила в невеликому місті на заході України - в Ужгороді, була звичайною дівчинкою, працювала в салоні краси, закінчила університет Міжнародних відносин. Мені дуже подобалося стригти, тому я працювала по 12 годин і отримувала від своєї роботи задоволення. Ніколи не планувала пов'язувати своє життя з модельною кар'єрою, хоча у мене було багато пропозицій. Справа в тому, що дизайнери частіше роздягають дівчину, ніж одягають, а я не хочу йти на компроміс зі своєю совістю. Але я впевнена, що в кожному з нас є щось вкладене Богом, якась місія, якесь покликання. І коли я в 2007 році перемогла в конкурсі краси, то зрозуміла, що ця перемога мені довірена. Я мріяла, щоб моє життя впливала на людей, і конкурс дав мені для цього платформу. Вранці після перемоги мій телефон розривався від дзвінків самих топових видань і телеканалів. І я раптом усвідомила, що від моєї відповіді залежить багато, це прочитають тисячі, подивляться мільйони", - ділиться Ліка.

0440

 

Після перемоги в конкурсі Ліка Роман повернулася в Ужгород, однак часто їздила в Київ. В наслідок вона переїхала до столиці, звідки зручніше займатися її волонтерською діяльністю. За словами дівчини, підтримку її волонтерського руху надають спонсори, в тому числі і з Америки. Вона пробувала з друзями займатися бізнесом, але це забирає багато часу, так як зустрічі вона проводила дуже часто.

 

"Я дуже люблю молодь, люблю зустрічатися з нею, ділитися своїм досвідом.  Вірю, що кожен з нас може стати для когось прикладом. Мені багато пишуть в соціальних мережах і дякують за те, що моя історія надихнула, допомогла, змінила чиєсь життя. Тому я тут виступаю за сімейні цінності, за те, щоб зберігати себе до шлюбу, за те, щоб жити, поважаючи і шануючи один-одного. Моє життя практично вся складається з подібних соціальних проектів. Я вважаю дуже важливо проводити такі зустрічі. Їх мета - не просто провести виховну годину, я вірю, що ми можемо змінити наше покоління, вплинути на нього. Молодь, підлітки шукають відповіді на свої питання, і важливо, щоб ці відповіді були правильні", - каже Ліка Роман.

 

Ліка Роман пише книгу про своє життя. Вона досі не заміжня і як і раніше береже себе для чоловіка. Але дівчина  вірить, що у неї все ще попереду і зізнається, що вже дуже хоче мати дітей.

 

Ліка подякувала благодійну організацію "Новий час" і міського голову Андрія Білоусова за організацію її візиту в Кам'янське.

 

"Хочу сказати спасибі організації "Новий час" за те, що вона організовує такі зустрічі з молоддю. І дуже приємно що такі ініціативи знаходять підтримку у міській адміністрації Кам'янського і у мера міста, це, я вам скажу, буває не так часто", - сказала дівчина.

 

Джерело http://kstati.dp.ua