shtanderberg 2
 
Про чергове цінне поповнення зібрання друкованих видань Музею історії Кам'янського повідомила його директор, кандидат історичних наук Наталія Буланова. Це книга під назвою "Leonid Breschnew. Staatsmann und Schauspieler im Schatten Stalins. Eine Biographie" ("Леонід Брежнєв. Державний діяч і актор в тіні Сталіна. Біографія"), що побачила світ в кінці минулого 2017 року в німецькому видавництві Вoehlau verlag.
 
Нову біографію нашого знаменитого земляка прислала в дар Музею історії Кам'янського її автор, Сюзанна Шаттенберг, відомий німецький історик, директор Центру досліджень Східної Європи при Бременському університеті. У процесі роботи над книгою професор Шаттенберг відвідувала наше місто, працювала в фондах Музею історії Кам'янського, вивчала матеріали, пов'язані з особистістю радянського лідера.
 
shtanderberg 1
 
У супровідному листі пані Шаттенберг висловила велику подяку директору музею за надану допомогу в процесі збору матеріалів для книги, пообіцяла пізніше надіслати її і в російськіому перекладі, який теж готується до друку.
За словами Наталії Буланової, брежнєвська біографія німецького вченого має значну наукову та пізнавальну цінність. В процесі роботи над нею автор використовувала маловідомі та неопубліковані джерела, зокрема, особисті щоденники і записні книжки Брежнєва, рідкісні архівні фотографії, і постаралася показати особистість нашого земляка з різних, часом суперечливих, сторін. Зокрема, на думку автора книги, у зовнішній політиці Леонід Брежнєв, з одного боку, щиро прагнув до поліпшення відносин із Заходом, з іншого - слідував традиційному радянському курсу, спрямованого на розширення свого впливу в світі, в тому числі, силовими методами.
 
Більш докладно про написання книги про нашого знаменитого земляка читайте в газеті "Улюблене місто ДЗ".
 
Джерело http://kstati.dp.ua