DSC 5829
 
16 жовтня працівники ПАТ «Дніпровський меткомбінат», багато хто з яких є членами ППО «Металургів», вирушили у козацький хутір Галушківка, щоб взяти участь в спортивно-патріотичному фестивалі «Козацькі розваги».
 
До державних свят – Дня захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці та Дня українського козацтва відділом по роботі з молоддю управління соціальної політики та профспілкою «Металургів» за фінансової підтримки дирекції ПАТ «ДМК» був організований виїзд учасників бойових дій, бійців загонів цивільної оборони та представників ради молоді комбінату у Петриківський район. Тут, на території Дикого Поля, наприкінці XVII сторіччя запорізькими козаками було засновано хутір Галушківка. В теперішній час хутір є складовою частиною сучасного села Гречане.
 
Гостей фестивалю зі святами та побажаннями миру та здоров'я вітали заступник директора з персоналу ПАТ «ДМК» Анатолій Поливода, воєнком Кам'янського Євген Хамаза. Своє напутнє слово сказав і священик, який окропив усіх святою водою. Після цього до присутніх звернувся голова профкому ППО «Металургів» Олег Нагорний, який запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам'ять тих українських бійців, які загинули в боротьбі за свободу і незалежність нашої Батьківщини.
– За традицією, на свято Покрови запорізькі козаки обирали собі гетьманів і отаманів. Ми продовжуємо славні традиції наших великих предків – сьогодні в нас будуть справжні козацькі забави, – підкреслив О.Нагорний.
 
Насичена програма змагань була дуже цікавою. Спочатку місцеві показали різноманітні прийоми рукопашного бою, які в давні роки застосовували козаки. Також глядачі побачили бої на серпах, шаблях та списах. Далі чоловіки і парубки поділилися на команди, щоб позмагатися в: стрільбі з лука й арбалета, подоланні смуги перешкод і знанні історії України, киданні гирі на відстань і перегонах з візком. Свої сили спробували навіть жінки. Особливе захоплення викликали турнір зі швидкісного поїдання вареників і боротьбі на подушках.
 
DSC 5791
 
Після підведення підсумків змагань кращі отримали цінні призи від дирекції та профкому «Металургів». Завершився спортивно-патріотичний фестиваль традиційним козацьким обідом, який приготували на вогнищі.
 
– Хочу сказати величезне спасибі всім учасникам «Козацьких розваг», а також дирекції комбінату за фінансову допомогу в організації свята. Змагання показали, що традиції козацтва живі і на ДМК, і в нашому місті, продемонстрували, що в України є справжні патріоти, які готові встати на її захист! – зазначив Олег Нагорний.
 
Прес-служба ППО "Металургів"