Баглійські візерунки
 
У складі творчого колективу "Баглійські візерунки" - працівники ЗАТ "Євраз Південькокс" різних професій і віку, яких об'єднує активна життєва позиція і любов до мистецтва.
 
У вільний від роботи час заводчани освоюють ще одну професію, але не робочу, а творчу: розвивають вокальну, танцювальну і акторську майстерність, зберігають і пропагують народну творчість на підприємстві, в місті, області та за межами України.
 
У цьому році "Баглійським візерункам" виповнюється 20 років з дня заснування. Весь цей час творчим колективом керує режисер, завідувач Будинку культури підприємства Галина Ярошенко. Їй допомагають хореограф Олександр Двінський і хормейстер Юрій Лапаєв. Завдяки невгамовному характеру, бажанню пізнавати нове колектив знаходиться в постійному творчому пошуку.
 
"Баглійські візерунки" неодноразово ставали лауреатом конкурсів цехової художньої самодіяльності підприємств і організацій гірничо-металургійного комплексу України. У 2011 році колектив був запрошений на Міжнародний фестиваль народного мистецтва "Вінок дружби" в Бобруйськ (Білорусь) і взяв участь у творчому звіті "Барвиста Україна" Дніпропетровської області в Києві.
 
16-17 вересня 2017 року колектив представляв місто на X Всеукраїнському фестивалі-конкурсі аматорської творчості "Пісенні візерунки" в місті Буча під Києвом. Метою цього заходу є збереження, подальший розвиток пісенної та хореографічної спадщини українського народу, розширення музично-просвітницької діяльності аматорських колективів та окремих виконавців, залучення їх до активної участі в культурному житті країни. Фестиваль зустрів гостей з багатьох областей України і навіть із сусідньої Білорусі.
 
Нагороди фестивалю
 
 
За підсумками конкурсу творчий колектив "Баглійські візерунки" став призером в номінаціях: Гран-прі в номінації "солісти-вокалісти" - Володимир Коваль; диплом I ступеня в номінації "солісти-вокалісти» - Яна Буряк (Пономаренко) диплом I ступеня в номінації "тріо" - тріо "Консонанс"; диплом II ступеня в номінації "вокальні ансамблі" - вокальний ансамбль "Баглійські візерунки"; диплом II ступеня в номінації "хореографічні колективи" - танцювальний колектив "Баглійські візерунки". Приз глядацьких симпатій дістався колоритному козакові танцювального колективу - Олексію Вінковатову.