ЛЯШЕНКОDSC 0009

В юнацькому відділі Кам'янської бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка 27 червня відбулася презентація першої книжки молодої поетеси Олени Ляшенко "А сьогодні на ставочку".

 

А сьогодні на ставочку

Привітати Олену з цією подією завітали колеги по роботі із СШ № 6, рідні, друзі та знайомі. Серед присутніх було чимало маленьких школярів. Вони й стали першими серйозними екзаменаторами творчості своєї вчительки.

Загальне фотоDSC 0053УчасникиDSC 0048

За традицією що склалася, директор бібліотеки Тетяна Герасюта вручила Олені Ляшенко сувенір - Ангелочка з книжкою в руках. "Щоб він був супутником на наступну презентацію, - побажала Т.Герасюта. - Олена працює в СШ № 6, з якою наша бібліотека впродовж багатьох років тісно піддержує зв'язки. А вчора я дізналася, що крім віршів Олена пише ще й дисертацію, і за новим законом вона відразу стане доктором філософії. З чим її і вітаю".

З ГерасютоюDSC 0002

Зі словами подяки поетеса звернулася до всіх, хто допомагав їй зробити і видати книжку. "Я дуже вдячна міському голові Андрію Леонідовичу Білоусову. Без його підтримки і допомоги шлях цієї книжки був би довшим, і можливо складнішим", - сказала Олена Ляшенко.

Присутні в залі почули у виконанні авторки віршики "Роздайся, море!","Куди біжить час?", "Як жук закохався" з тільки що надрукованої в київському видавництві "Вадим Карпенко" книги, від якої ще пахло типографською фарбою. Аплодисментами діти і дорослі зустріли вчительку образотворчого мистецтва СШ № 6 Ольгу Домашеву, яка створила малюнки для книжки.

ДомашеваDSC 0011

Бажаючи успіху і натхнення на створення нових книжок, Ольга сказала: "Як художниця беру участь в такому проекті вперше, але думаю не в останнє. На мою допомогу ти можеш завжди розраховувати". Про те що незабаром світ побачить видання нової збірки віршів для маленьких школярів підтвердила сама Олена Ляшенко. "Друга книжка буде не про ставочок, а про ліс. Її робоча назва "Радіо-лісовичок FM представляє", - сказала вона.

Цього літа виповнюється 15 років, як Олена Ляшенко (а тоді ще Федіна, прим. автора) почала писати і отримала свою першу грамоту за участь в літературному конкурсі. Потім було багато перемог в різних конкурсах. "Щоб отримати нагороди, я завжди їздила одна. А сьогодні на велике для мене свято завітала моя мама. Вона мій перший читач, перший глядач, перший приятель. Тому я дуже їй вдячна", - сказала Олена, даруючи найріднішій людині квіти.

Колега по роботі Наталія Шкапко виконала декілька пісень, а Вероніка і Женя, вихованці Олени Ляшенко, зіграли міні-постановку "Як жук закохався".

ШкапкоDSC 0006Женфя і ВеронікаDSC 0031

Член Національної спілки письменників України, відома поетеса Марія Дружко і Катерина Кравченко вручаючи букет квітів, привітали колегу з дебютом на письменницькій ниві та запропонувала дітям проекзаменувати Олену Ляшенко. Після своїх вражень від почутих віршів, вони поставили авторці найвищу оцінку, 12 балів, та попросили її писати нові книжки.

Дружко і КравченкоDSC 0036

Текст Віктора КУЛЕНКА.