"Дніпродзержинець їде в Пхеньян"

 

 

 


1-8 липня у столиці КНДР Пхеньяні проходитиме свято юності планети - XIII Всесвітній фестиваль молоді і студентів. Звичайно ж, візьмуть участь у ньому й радянські юнаки та дівчата. 600 чоловік складе політична делегація СРСР і 400 - туристська.

Є у числі посланців радянської молоді і представник орденоносної Дніпропетровщини. Причому дніпродзержинець! Ним став комсорг цеху ремонту прокатного обладнання ДМК Віктор Куленко.

На кандидатурі Віктора обком комсомолу зупинився невипадково. Адже В.Куленко давно цікавиться життям молоді зарубіжних країн. Він - постійний учасник різноманітних конкурсів і вікторин на цю тему, що проводяться газетами, журналами, радіо і телебаченням (як радянських так і зарубіжними). Більше того, він не раз перемагав у такого роду змаганнях, отримуючи в нагороду туристичні путівки, в тому числі для поїздки за кордон. Віктор - один з ініціаторів створення клубу інтернаціональної дружби в Заводському районі (про перші кроки цього КІДу "Дзержинець" вже розповідав).

Зараз В.Куленко разом з кідівцями, міськомом і райкомами комсомолу чимало роблять для гідної підготовки дніпродзержинських юнаків і дівчат до форуму молоді світу, що стане яскравим святом юності, свідченням єдності дій юні планети в боротьбі за мир, дружбу і взаємопорозуміння різних народів. Ми вже розповідали про те, що, наприклад, з ініціативи комсомольців ЦРПО, в яких Віктор комсоргом, зазеленіла на лівобережжі фестивальна алея. Що такими ентузіастами, як Віктор, в місті проводяться різні цікаві заходи на честь фестивалю. Про те, як відбудеться один з них - фестивальне проходження, розповідає сьогодні Віктор.

До речі, він також пообіцяв редакції, що обов`язково поділиться з читачами нашої газети своїми фестивальними враженнями. ми бажаємо Віктору, щоб вони були найяскравішими!.

О.Ужвій.

"Дзержинець" 20 травня 1989 року.

 

"Твій четвероногий друг"

 

 

"Дзержинець" 21 травня 1989 року.