Уся прогресивна молодь світу готується до XII Всесвітнього фестивалю у Москві. Саме тому свято на честь Дня радянської молоді, що відбулось на площі перед Палацом культури і техніки хіміків, називалось "Фестиваль - свято юності, миру і дружби".

Виконаний духовим оркестром Палацу культури "Гімн демократичної молоді світу" сповістив про початок торжества. Ведучі розповіли про те, що молодь Баглійського району ударною працею зустрічає XII Всесвітній. 15 тисяч карбованців, зароблених нею на суботниках, перераховані у фонд фестивалю. Свій одноденний заробіток передали у копилку форуму юнаки та дівчата бригади апаратників цеху 1-Б виробничого об'єднання "Азот" (керівник М.Чередниченко, групкомсорг В.Бережний).

На святі виступила делегат майбутнього фестивалю від 14-тисячного загону комсомольців району Ірина Валова - апаратниця цеху вловлювання Баглійського коксохімічного заводу. Секретар райкому комсомолу Валерій Коліуш нагородив переможців соціалістичного змагання, присвяченого Дню радянської молоді, зокрема, радиста залізничного цеху Баглійського коксохімзаводу Ігоря Лещука, електромонтера "Азоту" Людмилу Кіналь, газівника БКХЗ Євгена Бесскурського та інших. Кращі комсомольці району І.Валова та І.Лещук поклали квіти до пам'ятника в.І.Леніну.

Радянська молодь бере активну участь у багатомільйонному марші миру. Юнаки і дівчата Баглійського району підписалися під листом протесту "Я голосую за мир", що був зачитаний на святі.

Велику підготовчу роботу по організації і проведенню свята провели працівники Палацу культури і техніки хіміків Л.Ш.Глущенко, А.П.Ковальчук. Вийшло воно цікавим і змістовним. Увагу глядачів привернули спортивні змагання: показові виступи картингістів, судномоделістів, шахово-шашковий турнір. Сподобалась присутнім концертна програма, в якій взяли участь учасники художньої самодіяльності Палацу: вокально-інструментальний ансамбль "Гроно" (керівник О.Марченко), духовий оркестр (керівник А.Парикожа), танцювальний ансамбль "Молодість" (керівник М.Науменко).

Красою і пластикою були наповнені танці "Мажорний настрій" і "Ритм" у виконанні учасників студії естрадно-спортивного танцю (керівник Е.Світлична). Зі своїми віршами виступив Ф.Пиявський. Тепло зустріли глядачі виступ солісток вокальної студії Н.Пахомової та Н.Силіної. Завершив свято диско-бал.

Н.Купрієнко, художній керівник Палацу культури і техніки хіміків.

"Дзержинець" 07.07.1985.