НЕЩАСЛИВИЙ ЖЕРЕБ

 

Кубкові матчі, в яких зустрічаються рівні за силами суперники, завжди проходять у напруженій боротьбі. І хоча дніпродзержинські шанувальники мотобола залишилися незадоволені результатом цієї зустрічі, спортсмени обох команд подаруваи їм повний драматизму поєдинок.

Незважаючи на мокре і слизьке поле, суперники почали зустріч агресивно і відразу примусили воротарів вступити у гру. Основні події розгорнулися в останньому, третьому періоді. Спочатку прометеїваець Микола Качан не влучив у ворота з одиннадцятиметрової позначки, а кілька хвилин згодом капітан феодосійського "Спартака" Валерій Мишковський примусив наших земляків почати гру з центра поля. Однак матч закінчився внічию - 1:1. Це Микола Кчан під гострим кутом послав м`яч у ворота.

Час матчу скінчився. Та в кубкових поєдинках нічиїх не буває. Судді призначили два додаткових періода по 10 хвилин, але
добитися успіху не вдалося жодній команді. В цій ситуації правила передбачають право кожному з суперників пробити по три пенальті. І прометеївцям, і сппартаківцям вдалося забити по два голи. Знову нічия - 3:3. І ось настав рідкий в практиці ігор випадок: судді змушені звернутися до жереба, щоб визначити переможця цього кубкового матчу. Жереб для "Прометея" виявився нещасливим. Отже команда мотоболістів "Спартака" (Феодосія) продовжить боротьбу за Кубок України, яким два роки підряд володіли наші земляки.

Ю.ТОЛОКОННІКОВ, інструктор спортклубу "Прометей".
На знімку: один з гострих моментів кубкового матчу.
Фото С.Кота.
"Дзержинець" 10 вересня 1971 року.