"СВІТЛАНА  СІЧКАР - ЧЕМПІОНКА РЕСПУБЛІКИ"

 

 

"Дзержинець" 7 липня 1971  року.

 

"ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ - НАШОМУ ЗЕМЛЯКУ"

 

Наш земляк Іван Гаврилович Першудчев - відомий радянський скульптор. Разом з радянськими воїнами він пройшов як військовий художник шляхами війни від Дону до Берліна, створивши десятки скульптурних портретів рядових воїнів і полководців. Біля палаючого рейхстага він виліпив портрети Героїв Радянського Союзу М.О.Єгорова і М.В.Кантарія, які водрузили Прапор Перемоги. Його різцю належать скульптурні портрети партизанських командирів С.А.Ковпака і О.О.Федорова, багатьох видатних радянських полководців.

Роботи І.Г.Першудчева експонуються в Третьяковській галереї, Центральному музехї Радянської Армії в Москві, у музеях багатьох інших міст.

У нашомі місті височать пам`ятники В.І.Леніну і Ф.Е.Дзержинському роботи скульптора І.Г.Першудчева. Він автор і металевого фризу при в`їзді на греблю Дніпродзержинської ГЕС.
Недавно за заслуги в галузі радянського образотворчого мистецтва Івану Гавриловичу Першудчеву присвоєно почесне звання заслуженого художника РРФСР.

"Дзержинець" 12 липня 1975 року.

 

"ДРУГЕ ЖИТТЯ АСФАЛЬТУ"

 

На шляхах нашого міста нещодавно почав працювати, один із шіснадцяти перших в країні експериментальний асфальторозігрівач, призначений для виконання ямових ремонтів, розрівнювання асфальтових напливів, усунення тріщин на асфальтових стрічках.
- Технічні характеристики нової машини хороші, - говорить головний інженер шляхово-експлуатаційної дільниці міськгоспу Ю.Й.Кириловський. - Продуктивність праці - 200 квадратних метрів асфальтної площі за зміну. Найголовніше ж те, що експлуатація машини дозволяє економити багато асфальту (нагрівається старий і повторно закотковується, а раніше шматки асфальту викидали) і вивільнила ряд робітників від ручної праці.

Б.Чуйко
"Дзержинець" 24 липня 1971 року.

 

"НОВЕ ВІДДІЛЕННЯ ЗВ`ЯЗКУ"


У четвер, о 9 годині ранку, першого відвідувача обслужили працівники нового відділення зв`язку, яке відкрилося в будинку № 27 по Більшовицькому провулку у південно-західному районі міста. Це відділення обслуговуватиме майже 12 тисяч дніпродзержинців, які проживають по вулиці Глаголєва і Більшовицькому провулку. Ця цифра має значно зрости, бо в цьому районі незабаром будуть здані в експлуатацію кілька нових багатоповерхових будинків. Нове відділення зв`язку тридцять п`яте числом у нашому місті. Крім цього, ще одне відділення обслуговує жителів селища Карнаухівка.

А.Петренко
"Дзержинець" 24 липня 1971 року.