Значківці ГПО

 

 

"У спорт повернувся..."

...Наближалася до кінця консультація для студентів диполомників. Біля дошки стояв середніх років чоловік і давав пояснення майбутнім інженерам, відповідав на їхні запитання. На грудях викладача красувався значок нового фізкультурного комплексу "Готовий до праці й оборони СРСР". Анатолій Павлович Огурцов - кандидат технічних наук, доцент кафедри металургії сталі індустріального інституту імені М.І.Арсенічева. Здавалося б, завантаженність роботою навряд чи дозволяє йому регулярно займатися спортом, однак він одним з перших у навчальному закладі склав нормативи комплексу ГПО. І хоча йому 39, викладач показав результати досить високі.

Коли Анатолій Павлович закінчив консультацію, я попросив його розповісти про захоплення спортом, ставлення до нового комплексу здоров`я.

- Нормативи комплексу мені пощастило виконати без особливих труднощів, крім плавання. Та не хочеться, щоб у інших склалося враження, що це просто зробити. Щодня зранку, ось уже протягом кількох років, я пробігаю по 7-8 кілометрів, один раз на тиждень - до 15 кілометрів. Це і допомогло мені успішно справитися з нормативами комплексу. Без тренування нічого б не вийшло, - сказав Анатолій Павлович. - Треба бути різнобічно підготовленим. Ось чому новий комплекс вигідно відрізняється від свого попередника всеоб`ємністю, широтою видів спорту, що входять до нього.

- Дехто говорить, що вченому, педагогу не до спорту: мовляв, у нього й інших справ вистачає. Як ви розцінюєте цю думку? - запитав я викладача.

- Мені спорт допомагає в роботі. Посудіть самі, - Й Анатолій Павлович почав загинати на руці пальці. - Вдень лекції, ввечері доводиться читати вечірникам, та й наукова робота багато енергії забирає. Ось і виходить, що без спорту, без своєрідного еліксиру бадьорості нашому братові не обійтися. Новий комплекс ГПО - хороша і дуже потрібна річ, - сказав він на прощання, поспішаючи на лекцію.

В індустріальному інституті мені розповіли багато цікавого про великого ентузіаста бігу Огурцова. В молодості тяжка травма обірвала його спортивну "кар`єру" чемпіона України серед юнаків з десятиборства. Однак Анатолій Павлович не змирився і в наступні роки не розстається з улюбленим видом спорту. Його часто можна було побачити на змаганнях, на одній біговій доріжці зі студентами. Та й інші його колеги по роботі виходили на спортивний майданчик, беручи приклад з цього прихильника спорту.

Ми знаємо чимало чудових прикладів, коли саме спорт повертав людей до повноцінного життя, виліковував їх від недугів. Новий комплекс ГПО допоможе залучити до занять фізкультурою і спортом нові загони дніпродзержинців, загартувати їх. Ось чому комплексу здоров`я всюди повинен бути відкритий "зелений шлях".

А.Овсієнко, студент індустріального інституту.
На знімку: А.П.Огурцов.
Фото А.Циганка.
"Дзержинець" 13 червня 1973 року.

 

"Щасливі лотерейні білети"

 

Багато щасливих білетів пред`явили жителі нашого міста після опублікування таблиці другого випуску грошової лотереї. М.Г.Чорний - шофер автотранспортного підприємства № 03665 виграв автомобіль "Москвич-412", працівниця ВРП Придніпровського хімічного заводу Л.І.Тесленко - холодильник.

18 червня в Одесі відбудеться третій тираж виграшів по грошово-речовій лотереї. Багато щасливих білетів буде і в наступних тиражах, які відбудуться 20 серпня в Херсоні, 22 жовтня - в Хмельницькому і 24 грудня - в Полтаві.
Купуйте лотерейні білети!

Є.Гоцман, інспектор центральної каси.
"Дзержинець" 12 червня 1970 року.