"Фінішував надмарафонський пробіг"

 

 

Фінішував надмарафонський пробіг "Дніпродзержинськ - Полтава". Його учасники - співробітники і студенти індустріального інституту імені М.І.Арсенічева - подолали дистанцію в 200 кілометрів за 15 годин 30 хвилин. Щодня спортсмени пробігали в середньому по 40 кілометрів.

- Важливе значення, - сказав учасник і керівник надмарафону доцент індустріального інституту К.Розумовський, - має цей пробіг для виховання студентів у підвищенні їх спортивної майстерності, пропаганді легкоатлетичного спорту серед молоді.

На трасі "Дніпродзержинськ - Полтава" марфонці зустрічалися з місцевим населенням, старшокласниками, розповідали про славні революційні, бойові і трудові традиції нашого міста, індустріального інституту.

Інженери інституту М.Мар`янчиков і Л.Волчек не тільки найсильніші стайери міста, але й хороші виробничники. С.Бардичев - студент третього курсу, відмінник навчання.

Пробігу передували тривалі інтенсивні тренування. Тижневе бігове навантаження спортсменів досягло 100-150 кілометрів. Під час підготовки до надмарафону спортсмени взяли участь у кількох змаганнях з бігу на довгі дистанції. М.Мар`янчиков і Л.Волчек стали чемпіонами обласного пробігу на 30 кілометрів.

 

Л.Дорош.
На знімку: учасники пробігу "Дніпродзержинськ - Полтава" біля Вічного вогню меморіалу Слави в Полтаві. (Зліва направо): М.Мар`янчиков, Л.Волчек, С.Бардичев і К.Розумовський.
Фото С.Орабінського.
"Дзержинець" 14 травня 1978 рік.