Ледве на сцені піднялася завіса, як ведуча оголосила:

- Виступає ансамбль "Усмішка"..

Грім оплесків стих при перших акордах баяна. Настала тиша. І в ній, ніби весняні струмки, задзвеніли читсі дівочі голоси. Полилася задушевна українська мелодія...

Ансамбль "Усмішка" знають і любдлять на швейній фабриці імені В.Я.Чубаря. Три роки тому об`єдналися голосисті фабричні дівчата в колектив і тепер не розлучаються. Серед учасників ансамблю - швеї Рая Четверик, Тоня Пильгуй, Ірина Дубова, Люда Білоус та інші. Дівчата дружні не лише в пісні, а і в роботі, закохані в свою професію. А пісня, як кажуть, в труді помічниця. Немає на фабриці торжества, яке обійшлося б без "Усмішки".

В ювілейному році ансамбль вдало виступив на районному, міському та обласному фестивалях художньої самодіяльності, присвяченому 100-річчю з дня народження В.І.Леніна. Дівчата здобули право прийняти естафету мистецтва від шахтарів Павлограда. Їх запросили взяти участь у "Павлоградських вечорницях".
Дзвінкі голоси "Усмішки" не раз звучали в клубі і на полях підшефного колгоспу "Комуніст" Магдалинівського району.

Першотравень не буває без хорошої пісні. Дівчата з "Усмішки" порадували своїх подруг новими піснями, підготували нову програму до Дня Перемоги. Так і крокують по нашому радісному сьогоденні натхненна праця і задушевна пісня. І несуть їх людям також дівчата з "Усмішки".

А.Чайковська, позаштатний кореспондент "Дзержинця".
На знімку: співають дівчата з "Усмішки".
"Дзержинець" 1 травня 1970 рік.

 

"Вата для Марокко"

 

Мінеральну вату з відходів металургійного виробництва - доменного шлакувипускає Баглійський завод котельно-допоміжного устаткування і трубопроводів. З неї освоєно виробництвро утеплювальних матів, дуже зручних у користуванні.

Цей прекрасний термоізоляційний матеріал витримує досить високу температуру. Він незамінний для ізоляції паропроводів і труб, користується попитом на всіх теплових електростанціях, що споуджуються в нашій країні і навіть за рубежем.

Щойно завод виконав замовлення Марокко. В цю далеку країну відправлено 500 кубометрів термоізоляційних матів.

О.Жигульов
"Дзержинець" 7 травня 1971 рік.