Ледве на сцені піднялася завіса, як ведучий оголосив:
- Виступає ансамбль "Усмішка"...
Грім оплесків стих при перших акордах баяна. Настала тиша, і в ній, ніби весняні струмки, задзвеніли чисті дівочі голоси. Полилася задушевна українська мелодія...
Ансамбль "Усмішка" знають і люблять на швейній фабриці імені В.Я.Чубаря. Три роки тому об'єдналися голосисті дівчата в колектив і тепер не розлучаються. Серед учасників ансамблю - швеї Рая Четверик, Тоня Пильгун, Ірина Дубова, Люда Білоус та інші. Дівчата дружні не лише в пісні, а і в роботі, закохані в свою професію. А пісня, як кажуть, в труді помічниця. Немає на фабриці торжества, яке обійшлося б без "Усмішки".
В ювілейному році ансамбль вдало виступив на районному та обласному фестивалях художньої самодіяльності, присвяченому 100-річчю з дня народження В.І.Леніна. Дівчата здобули право прийняти естафету мистецтва від шахтарів Павлограда. Їх запросили взяти участь у "Павлоградських вечорницях". Дзвінкі голоси "Усмішки" не раз звучали в клубі і на полях підшефного колгоспу "Комуніст" Магдалинівського району.
Першотравень не буває без хорошої пісні. Дівчата з "Усмішки" порадували своїх подруг новими піснями, підготували нову програму до Дня Перемоги. Так і крокують по нашому радісному сьгодні натхненна праця і задушевна пісня. І несуть їх людям також дівчата з "Усмішки".

А.Чайковська, позаштатний кореспондент "Дзержинця".
На знімку: співають дівчата.
"Дзержинець" 01.05.1970.

 

1970_1_мая_Хор_Фото.JPG