СВОЇМИ РУКАМИ

 

 

На сцену виходять жінки в красивих платтях. Присутні в залі аплодують хорошим фасонам, моделям. Чому так багато жінок виходять демонструвати одяг, і хто пошив такі красиві плаття?

Рік тому на курси в гурток крою і шиття клубу цементного заводу прийшли вчитися 65 "учениць" - робітниць, інженерів, службовців, домогосподарок. Керівник гуртка Тамара Василівна Зайцева доклала багато сил, щоб навчити їх розробляти моделі легкого жіночого плаття за допомогою коефіцієнтів ширини і довжини, а також зорового способу. За рік учасниці гуртка добре оволоділи навичками крою і шиття модельного одягу. Тепер вони зможуть обшивати себе і свої сім`ї, а дехто працюватиме і в майстернях індпошиву.

Два дні в клубі демонструвалися вироби гуртківців, які з інтересом проглянули кілька тисяч трудящих. Потім відбувся випускний вечір, на якому учасниці гуртка демонстрували пошиті ними модельні плаття. Хороші моделі зробили лаборантка т.Детюк, працівниці цементного заводу тт. Кальмін, Штефан, домогосподарки тт. Волощенко, Гаврилова та багато інших.

В.Семененко

На знімку: відвідувачі виставки розглядають альбом креслень по крою і шиттю. Керівник гуртка т. Зайцева дає їм пояснення. Зліва направо: робітниця доменного цеху заводу імені Дзержинського Л.Халамендек, робітниця артілі "Металопрокат" Г.Будяк, керівник гуртка Т.Зайцева, робітниця артілі "Металопрокат" Г.Ємченко, робітниця заводу імені Дзержинського К.Дмитренко.
Фото І.Василенка.
"Дзержинець" 10 січня 1960 року.