"ДИТЯЧА АВТОСТАНЦІЯ"

 

 

"Дзержинець" 3 липня 1962 року.

 

"КАЛЬМАР - ЦЕ ПОЖИВНО, СМАЧНО"

 

В їдальні тресту їдалень надійшли в продаж кальмари. Кальмар - це морський молюск, який добувається в морях Далекого Сходу. За смаком він нагадує крабів. М`ясо кальмара дуже поживне. У ньому багато білків, вітамінів, різних мінеральних солей, в тому числі солей йоду, дуже необхідного для організму людини.

Після очистки м`ясо кальмара має приємний блідо-рожевий колір. Кальмарів можна відварювати в підсоленій воді, смажити і тушкувати. В нашаткованому вигляді їх додають в салати і вінегрети. Варені кальмари дуже смачні з маринадом, з нашаткованою ріпчастою цибулею, картоплею та овочами. У їдальнях міста готують такі блюда, як: вінегрети з кальмарами, котлети з кальмара, кальмар з маринадом, пиріжки з рисом та кальмаром.

В.Ставрулова, інженер-кулінар тресту їдалень.
"Дзержинець" 2 липня 1966 року.

 

"ВІДКРИЛАСЯ ТУРИСТСЬКА БАЗА"

 

Відкрилася туристська база управління "Дніпродомнаремонт". Близько 200 робітників управління виїхало в цей день на відпочинок. Тут відбувалася товариська зустріч з волейбола між командою комсомольсько-молодіжного гуртожитку № 26 та збірною управління "Дніпродомнаремонт". Виграла команда гуртожитку. Потім відпочиваючі дивились концерт учасників художньої самодяльності управління.

Хоч погода була не зовсім сприятлива, це не перешкодило нашому відпочинку. З музикою, піснями, хорошим настроєм повернулися додому. Тепер у робітників управління "Дніпродомнаремонт" є своє хороше місце відпочинку.

М.Мельник, робітник управління "Дніпродомнаремонт".
"Дзержинець" 2 липня 1966 року.

 

"УЧБОВЕ МІСТЕЧКО"

 

Добре поповнення робітничих кадрів щороку приходить на Дніпродзержинський хімічний комбінат з професійно-технічного училища № 23. На комбінаті звуть його кузнею кадрів. Комбінат, в свою чергу, допомагає училищу.

Підприємство на свої кошти почало будівництво повного комплексу приміщень для училища. Це буде справжнє учбове містечко: навчальний корпус з лабораторіями, гуртожиток, їдальня, спортивні споруди.

 

О.Костін.
"Дзержинець" 2 липня 1966 року.