Приготувати смачну страву непросто. Кому-кому, а учням груп поварів професійно-технічного училища № 22 ця істина добре відома. Скільки прослухано лекцій, скільки годин проведено на кухні за прктичними заняттями, а все рівно не завжди вдається смачно приготувати, красиво оіормити страву.

У дівчат все ще попереду. Однак хто ж з майбутніх поварів (і господарок) краще готує? Під керівництвом майстрів виробничого навчання Н.С.Василенко, В.І.Смирнової та С.В.Шмакової відбулася конференція поварів. Щоправда, "конференція" визначення не вдале, бо вирішальне слово було за вправними дівочими руками, їх кулінарною майстерністю.

Столи, як кажуть, ломилися від страв. Чого тут тільки не було! Фаршировані кури, качки, заливні фруктові страви, шашлики, завиванець та інше. У ролі дегустаторів і суддів виступали хлопці з груп сталеварів і прокатників. Стравами, від яких "і за вуха не відтягнеш", вони визнли фаршировану птицю, приготовлену двома Машами - Куксою і Попович, а також шашлик, який готували Люба Матяш та Люда Цивата.

Переможці конкурсу поділилися з товаришами досвідом приготування смачних страв. А потім всі пригощалися святковим тортом.

О.Тараненко
На знімку: торта вистачить на півучилища! (Зліва направо): майстри виробничого навчання В.І.Смирнова, С.В.Шмакова та учениці Аня Селюк і Маша Кукса.
Фото І.Василенка.
"Дзержинець" 18 квітня 1969 рік.

 

Перемогли учні

Товариська зустріч збірних волейбольних команд індустрального технікуму та державних установ принесла перемогу учням. Рахунок партій 3:1.

В.Вєсєнін.
"Дзержинць" 18 квітня 1967 рік.