В четвертому турі після тривалої боротьби торішній чемпіон міста Віктор Литвинов переміг Мелешка і вийшов на перше місце. Недбало почав партію проти першорозрядника Білякова Матвієвський. Пізніше він мав перевагу проти свого суперника, але припустив помилку і зазнав першої поразки. Кандидат в майстри спорту Микола Яловий переміг Москаленка. Гемай зіграв унічию з Галаком. Глибченко в чудовому стилі переміг Габрієля, а Бурчак - Мартиненка. Бобиш на сорок третьому ході здав партію Борисову.

В п'ятому турі знов відбулась зміна лідерів. Центральною зустріччю була партія між Яловим і Литвиновим. На тридцять третьому ході Литвинов зупинив свій годинник і потиснув руку кандидату в майстри спорту, поздоровляючи його з черговою перемогою. Два очки на свій рахунок записав Микола Гемай, який виграв у Мартиненка і Борисова. Знову спіткнувся Матвієвський. Цього разу його переміг чемпіон "Авангарду" Глибченко. Лобанов змусив до здачі Бурчака. Ця перемога дозволила Лобанову ввійти в п'ятірку лідерів.

Інші зустрічі закінчились так: Гулак переміг Мелешка, Габрієль - Бобиша, Чайка - Білякова. Інші партії дограватимуться.

Після п'яти турів лідирує Микола Яловий, у якого чотири очки з чотирьох можливих. У Галака також чотири очки, але після п'яти ігор. У Литвинова і Глибченка по три з половиною очка.

Сьогодні відбудеться шостий тур.

В.Скакунов, головний суддя змагань. "Дзержинець" 20.02.1962.