В ремонтно-ионтажному цеху заводу імені Дзержинського доброю славою користується комсомольсько-молодіжна бригада Анатолія Подаєва. Вона йде в перших рядах учасників змагання, виконує понад дві норми за зміну, добивається відмінної якості. Зараз передова бригада прац.є в рахунок 1960 року.

На знімку: робітники бригади (зліва направо) Борис Лаушкін, Іван Хоренко, Анатолій Поданєв і Василь Танцюра.

Фото В.Шпановера.

"Дзержинець" 1 січня 1955 року.

 

БАЙДУЖІ ДЯДІ В КІНОТЕАТРІ

Сумно дітям в ці дні у кінотеатрі "Родина". Тут не підготувались до обслужування учнів у час зимових канікул. У звітах пишуть, що це дитячий кінотеатр, а в дійсності він нічим не відрізняється. Директор кінотеатру т.Машкін навіть у ці дне не подбав, щоб демонструвалися дитячі фільми.

В фойє кінотеатру встановили ялинку. Але ніяких заходів по культурному обслужуванню дітей керівники кінотеатру не спромоглися організувати.

Ф.Соловйов.
"Дзержинець" 7 січня 1953 року.

 

КОЛИ Ж ЗАКРИЮТЬ ЦІ ЛОТКИ?

Новий ринок вже давно здано в експлуатацію. Але на підступах до нього в різних місцях у безпорядку розташувались незграбні 10-15 лотків і закусочних. Ось лотки під вивіскою "Гастроном". Навколо бруд, розкидані ящики, кошики. Тара горою накладена вище лотків. Трохи далі дивують прохожих такі ж торгові "точки" Змішторгу. А що робиться біля закусочних? Тут антисанітарія. Їх давно вже треба закрити, щоб не порушували правил радянської торгівлі.

- Чому ви не переходите на територію нового ринку? - запитують трудящі продавців.

- Нас туди не пускають, - чути відповідь.

- І не пущу, - каже директор ринку т.Глінський. - Таким незграбним лоткам там не місце.

Це вірно. Було вже не одне розпорядження, щоб закрити лотки і закусочні, що залишились на території колишнього ринку, але завідуючий міськторгвідділом т.Омельченко сам відмінює свої розпорядження. А давно вже пора навести порядок на підступах до території нового міського ринку.

С.Лоскутов.
"Дзержинець" 10 січня 1952 року.