"ВЕСЕЛІ КАНІКУЛИ"

 

Літо в розпалі. На узбережжі Дніпра, біля села Карнаухвка, розташувались піонерські табори азотнотукового, цементного заводів та тресту "Дзержинськбуд".

...Сонце надвечір, з повноводної ріки віє прохолодою. На спортивному майданчику шумно. Юні вболівальники - учні старших класів бурхливо реагують і на успіхи, і на невдачі своїх товаришів, що зараз змагаються.

Завзято грають волейболісти піонерського табору тресту "Дзержинськбуд". Але не піддається і команда з піонерського табору цементного заводу. Рахунок зрівняно, але знову очко. Суддя фіксує точний удар, м`яч вдарився об землю біля самої сітки. Гра пройшла дуже цікаво і закінчилась з рахунком 1:1.

Не менший інтерес викликали міжтаборні змагання на кращого шахіста і шашкіста. В шашковому турніі вийшли переможцями серед дівчаток Таня Спекторова, а серед хлопчиків - Борис Знак. Валерій квашнін виявився найсильнішим серед шахістів. Цікаво були проведені загальнотабірні ігри "Два кораблі" і "12 записок".

Піонери дивились цікавий концерт артистів Дніпропетровського цирку та спектакль обласного лялькового театру "П`ятак та п`ятачок".

Учителі, піонервожаті роблять все, щоб канікули пройшли весело, з користю для здоров`я учнів. Розумно було підготовлено свято революційної пісні, присвячене 40-річчю Великого Жовтня. Діти дуже люблять книгу, багато читають на лоні природи. Книги любимого дитячого письменника аркадія Гайдара переходять з рук в руки. А щоб ще біьше знали про їх автора, учителька Раїса Сергіївна Ямпольська провела цікаву бесіду "Гайдар - дитячий письменник".

Раїса Сергіївна бере активну участь в житті піонерського табору тресту "Дзержинськбуд", надає велику допомогу старшій піонервожатій.

У піонерській кімнаті багато речей, зроблених членами гуртка "умілі руки". Віктор Залевський керує цим гуртком, і треба сказати, що не один учень, побачивши ті експонати в школі, захоче навчитися своїми руками так само випилювати, майструвати з дерева.

Відпочинок у піонерському таборі сприяє трудовому вихованню. На території здравниці багато квітів, дерев. Усі вони мають пишний вигляд. Це тоу, що серед дітей стало справою честі доглядати за зеленими друзями. 44 піонери мають "свої" дерева і щоденно поливають їх, пильнують, щоб ніхто не ламав гілля.

Хлопчики й дівчатка, граючи в різні ігри, іноді гублять свої речі. За ініціативою старшої піонервожатої т.Зайцевої організовано так званий "магазин Плюшкіна". Всі речі, що підібрав під час прибирання дворк "табірний Плюшкін" , оціенюються і здаються в магазин. За прилавком стоїть "продавець". Ціна загубленої речі від 10 до 400 абрикосових кісточок, які збирають піонери для осінньої посадки.

 

Добре працює рада піонерської дружини. Останнім часом активно обговорювалось питання, якому загонові вручити перехідний Червоний прапор, а якій палаті - Червону зірку за ідеальну чистоту.

Лікар Віра Андріївна Сташевська і медична сестра Ганна Федорівна Шамова пильно слідкують за здоровям учнів, проводять бесіди про режим купання, прийняття сонячних ванн.

Можна впевненно сказати, що після такого відпочинку діти почнуть новий навчальний рік повні сил і здоров`я, палкого бажання вчитися ще краще.

Г.Уманська.
"Дзержинець" 30 липня 1957 року.