У ліпній майстерні тресту "Дзержинськбуд". Вихованець ремісничого училища комсомолець Володимир Шершень виготовляє модель корінфської капітелі для художнього оформлення нових жилих будинків, які споруджуються для трудящих.

Фото В.Козловського.
"Дзержинець" 9 травня 1953 рік.

 

"97 сортів дерев і чагарників"

 

У парку культури і відпочинку заводу ім. Дзержинського з кожним роком зростає кількість дерев і кущів. Тут вирощуються сотні назв різних квітів. Зараз у парку є 97 видів різних дерев і чагарників. Серед них такі цікаві породи, як "червоний дуб", "сірий горіх", "айва", кілька видів тополів, чагарники "золотий дощ", ароматний жасмін та багато інших.

"Дзержинець" 14 травня 1952 рік.

 

"Передовик праці Микола Бережний"

 

 

В агломераційному цеху заводу ім. Дзержинського високопродуктивною працею відзначається агломератник Микола Бережний. Він сміливо впроваджує передові стахановські методи праці, уважно ставиться до використання нової техніки, приділяє велику увагу питанню поліпшення якості агломерату. В останні дні стахановець виконую змінні завдання на 115-120 процентів.

На фото: тов. М.Бережний.
Фото П.Філоненка.
"Дзержинець" 13.05.1951.

 

"У школі № 24"

 

Вчителі і учні школи № 24 діяльно готуються до закінчення навчального року. При повторенні матеріалу з начальної програми успішно використовуються навчальні посібники, організовуються екскурсії. Нещодавно учні дев`ятих класів побували на Баглійському коксохімічному заводі, де спостерігали як виготовляється кокс. З великим інтересом ми оглянули всі цехи заводу, побували у лабораторії.
Відвідання заводу закріпило наші знання з фізики і хімії. Ми побачили складну вітчизняну техніку. Учні щиро вдячні інженеру-екскурсоводу т.Айвенко за змістовну розповідь і працівникам лабораторії за хороший прийом.

***

На подвір`ї нашої школи посаджено 134 дерева та 130 кущів. Вздовж паркана посаджено дикий виноград. Через два роки він утворить навколо школи зелену стіну. Крім цього учні школи посадовили у дворах і біля своїх будинків 460 дерев і кущів.

 

***

Не важко, ідучи до школи, взяти з собою залізний брухт, який дома непотрібний. Учні нашої школи дружно взялися за збирання металу і за два дні зібрали його дві тонни. Сумлінно попрацювали учні 5-го "А" та 5-го "Б" класів.

Тамара Голубченко, учениця 9 класу середньої школи № 24.
"Дзержинець" 13.05.1955.