1955_6_октября_ДК_Горького_Фото.JPG

Проїжджаючи трамваєм по Ленінградській вулиці або проходячи по Республіканській вулиці, неодмінно помітиш величну будівлю світлорожевого кольору з білими колонами. Це новий культурний заклад нашого міста - Палац культури імені О.М.Горького, будівництво якого наближається до повного завершення.
Привабливий вигляд Палацу культури імені О.М.Горького ззовні, але ще кращий затишний і зручнийвін всередині. Зал для глядачів, який вміщатиме до 800 чоловік, оздоблений ліпними роботами, має паркетну підлогу, панелі пофарбовані під дуб. Великий вестибюль і фойєстворюють зручності для відвідувачів. На другому поверсі є лекційний зал на 300 чоловік.
Наявність багатьох просторих кмнат створює сприятливі умови для занять гуртківхудожньої самодіяльності. Добре обладнані приміщення для бібліотеки, кімната відпочинку, приміщення для занять дитячого сектора.
В новому Палаці культури є просторий спортивний зал, де фізкультурники спортивного товариства "Хімік" в зимовий час зможуть проводити змагання з класичної боротьби, штанги, баскетбола, волейбола.
Будівельники Палацу культури зобов'язалися завершити всі будівельні роботи наприкінці жовтня.
Велику підготовчу роботу до відкриття нового Палацу культури ведуть учасники художньої самодфяльності клубу соцмістечка. Оперний колектив закінчує роботунад новим варіантом опери "Запорожець за Дунаєм" Гулака-Артемовського. Драматичний колектив працює над п'єсою "Годы странствий" Арбузова. З піднесенням працюють учасники танцювального, хорового і вокального колективів, новостворенної агітбригади.

На знімку: Палац культури імені О.М.Горького
Текст І.Преображенського
Фото І.Василенка
"Дзержинець" 06.10.1955.