Сьогодні, 19 червня 2020 року, помер Олександр Михайлович Михайлов.

Олександр Михайлович Михайлов народився 2 січня 1929 року в багатодітній селянській родині (5 дітей) в селі Северинівка Іванівського району Одеської області. До початку війни він закінчив п'ять класів середньої школи. У серпні 1941 року, коли батька призвали на фронт, Саша з братами, сестрами і мамою залишилися в Одесі. Трудова діяльність Олександра Михайловича почалася в квітні 1944 року після звільнення Одеси від німецько-фашистських окупантів. Олександр продовжував навчання і працював в колгоспі прицепщиком на тракторі. У 1955 році закінчив Одеський сільськогосподарський інститут, після чого працював на підприємствах харчової промисловості. У квітні 1959 року міська влада запросила Олександра Михайловича Михайлова на роботу в Дніпродзержинськ. Він попрацював на різних керівних посадах ветеринарної медицини в якості лікаря з експертизи харчових продуктів, був керівником м'ясопереробного підприємства в Баглійському районі. А в серпні 1970 міськвиконком призначив його на посаду директора Дніпродзержинського міського молочного заводу. І підприємство через три роки вийшло в передовики серед великих молочних заводів області і України, а через 5 років - і Радянського Союзу. І, як результат напруженої праці всього колективу протягом шести років, Дніпродзержинський молочний завод був нагороджений орденом Трудового Червоного Прапора, а багато трудівників заводу - орденами і медалями.

Олександр Михайлович протягом усієї своєї діяльності вів активну громадську роботу, неодноразово обирався депутатом Дніпродзержинської міської та Баглійського районних рад. З 1989 року після виходу на заслужений відпочинок брав найактивнішу участь у ветеранському русі. З 1996 по 2011 роки обирався головою Дніпродзержинської міської організації ветеранів, делегатом трьох з'їздів Всеукраїнської організації ветеранів. За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху міста, військово-патріотичне виховання підростаючого покоління Олександру Михайловичу Михайлову в 2003 році присвоєно звання "Почесний громадянин Дніпродзержинська". У листопаді 2011 року рішенням Дніпродзержинської конференції ветеранів Олександр Михайлович був обраний Почесним головою міської організації України. Він очолював комісію міської організації ветеранів по роботі з ветеранами однополчанами.

Олександр Михайлович Михайлов нагороджений шістьма медалями уряду, численним грамотами та подяками, пам'ятною медаллю "За вагомий внесок у розвиток Дніпропетровської області".