file 159877786771663070 1.2

 

Об'єднання Міська Фотографічна Ініціатива запрошує жителів Кам'янського на зустріч та спілкування з легендою фотожурналістики Миколою Олександровичем Болотіним.

Багато жителів не раз стикалися з всюдисущим чоловіком обвішаним різними фотоапаратами. Ні одна значна подія в історії міста не обходиться без участі професіонала-фотографа з кінематографічно-злодійським прищуром Миколою Болотіним, що став по-суті хронікером життя Кам'янського (Дніпродзержинська).

Перше фото Миколи Болотіна опублікувала "Комсомольська правда" в 1967 році. Воно було знято в селі Фатєєвка Смоленської області. У той час село електрифікувалось і Микола увічнив електромонтера, під'єднуючого на стовпі дроти. У рік 50-річчя СРСР у М.Болотіна в Палаці з'їздів пройшла перша персональна виставка фоторобіт. На ній експонувалися 50 робіт фотографа, збільшених до розмірів 3 метри заввишки на 5 метрів шириною. У той час Микола Болотін тісно співпрацював з газетою "Правда". Протягом 20 років він знімав для цього видання всі молодіжні заходи, що проходили в Палаці з'їздів.

Космонавтика була однією з тем, яка цікавила фотографа протягом великого відрізку часу. Його фотоапарат увічнив для історії більше півсотні космонавтів, починаючи від космонавта № 2 Германа Титова до космонавта-100 Віктора Савіних. Болотін дуже дорожить дружбою з першим землянином вийшовшим у відкритий космос Олексієм Леоновим, якого знімав протягом двох десятків років.

Юність, сповнена оптимізму. З ними Микола об'їздив практично весь Радянський Союз. Протягом 20 років в Агентстві Друку "Новини" (АДН), за завданнями ЦК ВЛКСМ, він знімав життя молоді країни. У Москві і в спеку і в холод він щодня їздив по місту знімаючи навколишню дійсність. Деякі книги про Москву повністю зроблені на основі фотографій нашого земляка.

КОЛИ - 24 вересня.
ДЕ - юнацький відділ бібліотеки ім. Т.Г.Шевченка.
ПОЧАТОК - 13:00.