Мирослав_Кувалдін.jpg

Кувалдін Мирослав Джонович (19 січня 1975, Дніпродзержинськ) — український співак, музикант, телеведучий, лідер гурту «The ВЙО». Батько співака — з Нігерії, навчався у Запорізькому медичному інституті. Після закінчення навчання поїхав назад на батьківщину, а Мирослава виховувала мати.

У 1979 році Мирослав з матір'ю переїхали в маленьке місто Кобеляки, неподалік Полтави. Мирослав навчався у Полтавському педінституті, згодом вступив у Харківський університет культури на спеціальність «режисер». Із часом перевівся в Київський університет. Урешті-решт, вступив в Інститут практичної психології.

У 1991 році разом з Сергієм Підкаурою створив гурт «The Вйо», який у 1995 році став лауреатом фестивалю «Червона рута» із піснею «Ґанджа». У 2000 році Мирослав Кувалдін розпочинає кар'єру телеведучого на каналі М1. У 2004 році Мирослав Кувалдін бере участь у Помаранчевій революції, а у 2005 році записує сольний альбом «Зеркало Мира». У 2013 році під час Євромайдану Мирослав Кувалдін разом із гуртом «The ВЙО» підтримував протестувальників своїми виступами.

The_Вйо_на_Євромайдані_17_грудня_2013.jpg

The Вйо на Євромайдані 17 грудня 2013

Мирослав був звукорежисером в українських фільмах «Кастинг» і «Las Meninas» (2008 р., режисер Ігор Подольчак), а також зіграв головну роль у фільмах «Бес Пор No» та «Кастинг». Одружений, має двох дітей.

Джерело - https://uk.wikipedia.org