Альпініст Дмитро Семеренко піднявся на другу гору за тиждень і підняв прапор Кам`янського на вершині найвищої в світі діючого вулкана Охос-дель-Саладо (ісп. Ojos del Salado - "очі пустелі"). Це друга за висотою гора Західної півкулі (після Аконкагуа, 6962 м) і найвища гора в Чилі. Стратовулкан Охос розташований приблизно в 600 км на північ від Аконкагуа, яку кам'янчанин і його команда перемогли тижнем раніше.

Через розташування в пустелі Атакама, схили гори дуже сухі, сніг залишається на вершині тільки протягом зимових місяців. Однак, незважаючи на сухість, в кратері на східному схилі гори знаходиться постійне озеро діаметром близько 100 м на висоті 6390 м. Ймовірно, це найвище озеро будь-якого типу в світі.

Сходження на Охос-дель-Саладо легке на більшій частині схилів, тільки остання секція вимагає використання альпіністського спорядження. Перше сходження було виконано в 1937 році членами польської експедиції Яном Альфредом Щепанським і Юстином Войжнісом.

Охос-дель-Саладо має дві вершини однакової висоти. Західна вершина також являється чилійською, а східна аргентинською.

З успішним сходженням екстремала привітав Кам`янський міський голова: "Наш земляк Дмитро Семеренко за короткий час підкорів черговий вершину - піднявся на найвищий вулкан в світі Охос-дель-Саладо 6893 метра. Вітаю Дмитра з черговим успішним сходженням", - написав Андрій Білоусов на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, Дмитро Семеренко на чолі групи з шести чоловік зійшов на Аконкагуа, незважаючи на нещодавно перенесену операцію. Навесні 2018 року альпініст з Кам'янського піднявся на Еверест, а в минулому році - на Кіліманджаро. На березневому засіданні виконкому Кам'янської міськради розглянуть проект рішення про нагородження його нагрудним знаком "За заслуги перед містом" ІІ ступеня.

У Дніпрі 27 березня проходитиме презентація міжнародного проекту "К2 Ukraine" за участю легендарного альпініста "Німса", в якому планує взяти участь Дмитро Семеренко. Влітку альпініст з Кам'янського має намір піднятися на другу за висотою вершину світу - К2 (Чогорі, 8611 м), яка технічно є однією з найскладніших для сходження вершин і однією з найнебезпечніших.

По матеріалам сайту https://sobitie.com.ua