Ось уже близько півроку не функціонує КСЦ «Дніпровець» – головний центр проведення спортивних змагань та культурно-мистецьких заходів ПАТ «Дніпровський меткомбінат». За словами керівництва ДМК, через процедури банкрутства підприємство не може утримувати об'єкти соцкультпобуту. В результаті, спортивні та творчі колективи виявилися під загрозою звільнення.

Розуміючи всю складність ситуації голова профкому Олег Нагорний почав шукати шляхи вирішення проблеми, адже багато працівників культурно-спортивного центру є членами профспілки «Металургів». Важливим було і те, що багато дітей, які тренувалися в КСЦ і безкоштовно відвідували гуртки культури, були дітьми металургів ДМК.

Спочатку, після досягнутих угод між соціальними партнерами ТОВ ВТФ «МІКОМП» і профспілкою «Металургів», працівники ДМК, які є членами цієї профспілкової організації, стали відвідувати сучасний спорткомплекс «МіКомп» на безкоштовній основі. Послугами популярного в Україні суперсучасної плавальної споруди в середньому за тиждень користуються близько 300 працівників ДМК. На 17 січня 2020 року можливість відвідувати спорткомплекс «МіКомп» на безкоштовній основі мають понад 2000 працівників ДМК.

Ось вже десь впродовж півроку ведеться робота і по об'єктах соцкультпобуту. На стадії підписання договір довгострокової оренди культурно-спортивного центру «Дніпровець». Інтерес проявив соціальний партнер ППО «Металургів» – ТОВ ВТФ «МІКОМП» (керівник – ОлегМороз). Сподіваємося, що найближчим часом функціональність улюбленого металургами і їх сім'ями об'єкта буде відновлена. Зрушення на краще спостерігаються і по дитячій здравниці «Лісова казка», в якій люблять відпочивати діти металургів. Багато що в цих питаннях залежить від керівництва Дніпровського меткомбінату, від їхнього бачення співпраці з орендарями.

Що ж стосується тренерів КДЮСШ «Металург» і дітей, які відвідують спортивні секції, то і тут не обійшлося без участі профспілки «Металургів». Після неймовірних зусиль самих тренерів, інформаційної підтримки міських ЗМІ, звернення лідера профспілки «Металургів» Олега Нагорного до мера Кам'янського Андрія Білоусова рішення було знайдено. Окремі спортивні секції, які функціонують у Палаці культури металургів, під свою опіку взяло місто.

Що ж стосується культури, то художні керівники творчих колективів, серед яких є і національні, на період простою були відправлені по домівках з виплатою 2/3 заробітної плати. З початку нового 2020 року працівникам культури адміністрація комбінату пропонує звільнитися у зв'язку з неможливістю подальшого фінансування. В результаті працівники окремого підрозділу санаторію-профілакторію ПАТ «ДМК» можуть виявитися «на вулиці». Але ж завдяки традиціям, які довгий час підтримувалися на ДМК, педагоги і тренери підготували не одне покоління спортсменів-олімпійців і артистів, які стали лауреатами премій міжнародних і всеукраїнських фестивалів. Розуміючи проблему, голова профкому Олег Нагорний вийшов з ініціативою до міської влади з проханням посприяти у вирішенні ситуації, що склалася. На адресу  Кам'янського міського голови Андрія Білоусова було відправлено чергове звернення, яке публікується нижче.