Рибалки
 
28 липня на мальовничому березі озера турбази "Веселий гай", в селі Вишневе Криничанського району, з ініціативи профспілки "Металургів" Дніпровського меткомбінатабил проведено традиційний конкурс рибалок-любителів "На гачку". Змагання були приурочені Дню працівників металургійної та гірничодобувної промисловості України і, звичайно ж, Дню рибалки. За призи боролися працівники та ветерани ДМК, які є членами профспілкової організації "Металургів".
 
Третій за рахунком конкурс рибалок-любителів пройшов дійсно в унікальному і мальовничому місці. Це відзначили як старожили щорічного конкурсу любителів рибної ловлі, так і досвідчені "новачки". Рибаки і їх сім'ї, по достоїнству оцінили тінистий берег красивого озера. У їх розпорядженні були чистий, обладнаний шезлонгами, навісом і дитячим майданчиком пляж, комфортабельні альтанки, оснащені всім необхідним для відпочинку та приготувань. Основними "важелями»" організаторів були голова профкому Олег Нагорний та голова культмасової комісії Наталія Присвітла.
 
- Сьогоднішній конкурс у нас з вами асоціюється з найбажанішим, приємним і класним заходом, який проводить профспілка "Металургів" ДМК. Багато його чекають від заходу до заходу. Ще в кінці минулого року багато учасників записувалися заздалегідь, - зазначив Олег Анатолійович. - Вітаю всіх з минулим нашим професійним святом. Бажаю вам і вашим родинам мирного неба над головою, добра, благополуччя і достатку. Учасникам - хорошого клювання!
 
У змаганні рибалок-любителів взяли участь близько шестидесяти працівників і ветеранів Дніпровського металургійного комбінату, які є членами профспілки Металургів". З зарядом позитиву і при повній екіпіровці наші рибалки уже о п'ятій ранку занурилися в автобуси, надані ПАТ "ДМК", і вирушили на пошуки улову і відмінного настрою.
 
Після урочистого відкриття, на якому присутніх зі святами привітав Олег Нагорний, відбулося жеребкування. За його підсумками було сформовано 30 команд, до складу яких увійшли по два рибалки-любителя. За сигналом рибалкам був даний старт. За дотриманням правил під час рибальського турніру стежило компетентне журі, яке очолив голова цехового комітету ТУ Денис Ванашов. Крім рибного лову всіх гостей конкурсу чекав приємний і дуже смачний сюрприз, що складався з двох страв, - гарячої, наваристою юшки і зливаной каші. Готували цей шедевр заступник голови комісії по виробничому побуті Віктор Заліпуха і голова цехкому УІТ Наталія Філічкіна. Організатори їх відзначили грамотами та призами, а учасники подяками та дружними оплесками.
 
4093
 
П'ятигодинна битва визначила переможців і призерів в різних номінаціях. Найменшу рибку виловили Павло Хлєбніков (УЗДТ) і його дочка Ксенія, які були відзначені грамотою "Сімейний підряд". Ще двоє спортсменів - Денис Нікітін (КЦ) та Артем Решетняк (АФ №2) - були удостоєні овацій і нагород в номінації "Найменша спіймана риба". "Першу спійману рибу відразу після стартової сирени з озера витягли Сергій Чумак (ГЦ) та Олександр Пеніцин (КК). Як необхідно готуватися до походу на риболовлю краще всіх продемонстрував Михайло Загорулько (УЗДТ). У нього - "Краще екіпірування". Перед врученням грамот за найпрестижніші номінації свої нагороди отримали "Екстремальний рибак" Костянтин Приходько, який змушений був виловлювати не тільки рибу, але й свою вудку, і Олег Коваленко (ТЗУ і РБЦ ПЦ), на волосінь з гачком якого впіймалася не риба, а рак.
 
1076
 
Свій професіоналізм з вилову "Найбільшої риби" продемонстрували призери Євген Лук'янченко (УЗДТ, друге місце), Валерій Перекопський (АФ №2, третє місце) і переможець Сергій Обод (УІТ). Останній спеціально для конкурсу "На гачку" придбав три вудки, взяв уроки у одного з корифеїв риболовлі Сергія Малікова і виловив-таки свого першого, а через годину і другого товстолобів в життя. Ось що значить готуватися!
 
Дуже ретельно судді визначали кращого в номінації "Різноманітність спійманої риби". У дуету Денис Нікітін - Олександр Недбайло (обидва - КЦ) таких рибин виявилося вісім. Улов Олега Коваленко (ТЗУ і РБЦ ПЦ) і Олександра Кращенко (ДЦ) виявився трохи бідніший, але не менш різноманітний. У цих рибалок відповідно друге і третє місця.
 
Не забули організатори і про ветеранів Ольгу Моїсєєву і Олександра Соловйова. Представники ради ветеранів ДМК очолили номінацію "Найбільша кількість риби".
 
2060
 
На завершення урочистої церемонії нагородження свої нагороди отримали майстри рибальської справи. Кожен з них хотів перемогти, але вершина трону поки непорушна. Третє місце серед рекордсменів в номінації "Найбільший улов" - дуже почесне місце. Воно дісталося Євгену Лук'янченко (УЗДТ) і Сергію Кондратьєву (УЗДТ). Другу свою нагороду за день отримав і Сергій Обод (УІТ) - у нього друге місце в цій номінації. Ну, а перемога дісталася поки найавторитетнішим рибалкам комбінату Сергію Маликову і Олександру Пеніцину (обидва - КК). Вага семи величезних товстолобів, яких їм вдалося виловити в озері, склала більше 13 кг. Ось це улов!
 
3087
 
 
Набір рибалки - п'ять банок пива і величезну сушену рибу - був вручений почесним гостям свята. Серед них журналісти телеканалу "МІС", а також члени оргкомітету Віктор Заліпуха і Наталія Присвітла. Варто відзначити, що тим, хто не потрапив до лав переможців або призерів, організатори конкурсу "На гачку" вручили тематичні подарунки.
 
Завершився прекрасний день майстер-класом по наданні першої долікарської допомоги потерпілому, який продемонстрував присутнім завідувач здоровпунктами ДМК Олександр Пищала.