Олимпиада в Нагано
 
 
Дворазові чемпіони України, пара Євгенія Філоненко - Ігор Марченко поїхала в 1998 році на зимові Олімпійські ігри в японське місто Нагано. Планувалося, що дует на Олімпіаді увійде в десятку кращих. Але 11 місце, яке вони зайняли, фігуристи порахували невдачею. Верхнє фото.
 
 
Худик Акимов Авдеева Горбунов Молнар Матына
 
6 жовтня 2012 року в Дніпропетровську відбувся чемпіонат області з дзюдо серед юнаків та дівчат 1997-98 р.н. Борці Дніпродзержинська показали гідні результати. Так вихованці КП СК "Прометей", учні ДКФВ Ірина Авдєєва (тр. В.Мосьпан), виступаючи у ваговій категорії 52 кг, а також Олексій Акімов (81 кг, тр. В.Мосьпан і В.Кальга), стали першими. Їх колега Денис Худик (66 кг, тр. О.Черненко), посів друге місце. Три бронзові медалі привезли додому дзюдоїсти ДЮСШ № 1, яких готував тренер М.Радченко - Ілля Матина (50 кг), Кирило Молнар (55 кг), Олександр Горбунов (81 кг).
 
ПЛАКАТ Автофест
 
13.09.2014 на картодромі близько ГЕС відбувся перший в місті автофестиваль "Drive Fest" - змагання не тільки водіїв, але і їх автомобілів.
 
Малюк и Босов
 
15 квітня 2015 року в Кривому Розі пройшов чемпіонат Дніпропетровської області зі стрибків на акробатичній доріжці. З 52-х учасників Дніпродзержинськ був представлений збірною, складеною з 23 акробатів ДЮСШ № 4 і СК "Дзержинка". Додому хлопці привезли сім нагород (2 + 2 + 3). Найбільш відзначилися два спортсмена ДЮСШ № 4. Перші місця зайняли Тимофій Малюк, який виступав у віковій групі 2004/2006 р.н. і Олег Босов (категорія 2007 р.н.). Обидва наших чемпіона тренуються у Віктора Хайманова.
 
Днепродзержинский хоккей
 
 
У жовтні 2015 року світ побачила книга "Дніпродзержинський хокей". На двохстах сторінках воістину енциклопедичного видання, авторський колектив Юрій Яцина - Сергій Чурса - Андрій Бородін виклали максимум доступної інформації, що стосується історії розвитку в нашому місті цього виду спорту. Книга рясніє безліччю фотографій з особистих архівів колишніх дніпродзержинських гравців, арбітрів та хокейних функціонерів, статистичним матеріалом, витягів з різних джерел ЗМІ. Незважаючи на величезну кількість таблиць, діаграм, цифр, автори постаралися викласти текст літературно чтивним матеріалом, вплітаючи в спортивну канву цитати з відомих фільмів та анекдотів.
 
 
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.