Фрістайлер
 
Учень 11 класу СШ № 18 Максим Дудка увійшов в історію як перший в нашому місті футбольній фристайлер. 05.10.2008.
 
Пляжний футбол
 
На футбольному майданчику міського пляжу на лівобережному дренажному каналі,  в честь Дня Незалежності України, розігрували призи дитячі футбольні команди. Для хлопців величезним щастям став момент, коли вони своїми очима побачили олімпійського чемпіона, прославленого штангіста Юрія Зайцева, поторкали руками його нагороди і сфотографувалися з легендою важкої атлетики. 20.08.2011.
 
Бальні танці
 
В першості області з бальних танців, що проходила в рамках Кубка С.Шкляра в Дніпропетровську 16-17 грудня 2012 року пара Констянтин Вечерський/ Діана Жосан стала другою.
 
Тріатлон
 
У турецькій Аланії 15-16 жовтня 2016 року проходив фінал Кубка Європи з триатлону. Спортсмени змагалися на дистанції в олімпійському форматі: 1500 м - плавання, 40 км - велогонка і 10 км - біг. Представник України, Юрій Макогонов з Кам'янського, став переможцем у віковій групі 50-59 років.
 
Напівмарафон
 
У сьомий раз в місті Прометея в день, коли працівники металургійної і гірничодобувної промисловості відзначають своє професійне свято, проводиться легкоатлетичний пробіг на дистанції 14 км (для чоловіків) і 7 км для жінок. У цьому році на старт вийшли 34 бігуна з Дніпропетровська, Першотравенська, Дніпродзержинська, Жовтих Вод. Вперше бігли також два представника з Кривого Рогу. Змаганню надавав особливий тон участі іменитих спортсменів:  чемпіонів України Ганни Пєшкової та Івана Левинського з Жовтих Вод. 14.07.2012.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.