Запорожье 2013 Второй ряд третий слева Кузнецов

12-13 жовтня 2013 року в місті Світловодськ проходив щорічний всеукраїнський зліт по військовому лазертагу (проект «Ящик Пандори») і IV кубок України, в якому брали участь команди України, Росії, Білорусі, і республіки Татарстан. Як повідомив керівник дніпродзержинського клубу військового лазертаг "ПОЛІГОН-04" і капітан команди "Prometheus" Дмитро Кузнєцов, в турнірній сітці брало участь 80 чоловік. З них 8 осіб команди-новачка "Prometheus" з Дніпродзержинська. Команди боролися в трьох дисциплінах: захоплення висоти, утримання точки і провід ВІП персони. За підсумками змагань нашы земляки не тільки склали гідну конкуренцію іншим командам, але і просто в мотлох розгромили попередніх чемпіонів з Києва та Москви, і привезли додому "золото". Верхнє фото.

 

Багатоповторний жим

У Вінницькому спортивному комплексі "Нокаут" 14 грудня 2013 року відбувся кубок України з багатоповторного жиму штанги. У змаганнях взяли участь 49 спортсменів з Вінницької, Київської, Кіровоградської, Одеської, Тернопільської областей. Дніпропетровщину представляли богатирі з Дніпродзержинська під керівництвом тренера Едуарда Аноткіна. На поміст виходили Людмила Гайдученко (власна вага 95,5 кг), Євген Парфьонов (110 кг), Олександр Кислий (110 кг). І всі вони зайняли перші місця, встановивши при цьому по рекорду України кожен. Людмила Гайдученко штангу вагою 55 кг підняла 58 разів, виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу. 22 повтори з штангою вагою 125 кг виконав ще один новоспечений майстер спорту міжнародного класу Євген Парфьонов. А Олександр Кислий підняв залізний снаряд вагою 150 кг цілих 10 разів!

 

Галіяш

 

Вадим Галіяш не по чуткам знав з дитинства про мотоспорт. Його батьки, Таміла Василівна і Юрій Ярославович, займалися в молодості мотокросом в автошколі ДТСААФ. Вони ж і привели 12-річного сина в мотоклуб. В 2006 році батьки купили йому перший мотоцикл "Ямаха" об'ємом двигуна 125 "кубиків". Через рік придбали вже "Кавасакі". Бойовим хрещенням для Вадима став чемпіонат України. Тоді в Києві він проїхав гоночні заїзди досить-таки успішно, посівши четверте місце, що для дебютанта є хорошим результатом. У 2009 р Вадим Галіяш став чемпіоном молодіжної першості країни і отримав звання майстра спорту України. Вже після цього він сів за кермо більш потужного мотоцикла "Ямаха" і почав ганяти з дорослими спортсменами. У скарбничці нагород Вадима є і золота медаль чемпіонату Центральної Європи. Після страшної аварії, яка сталася в травні 2011 року Вадим хотів уже закінчувати з мотоспортом. Але все кардинально змінилося в кінці 2012 року. "Коли Олег Захорольский подарував мені свій мотоцикл "Ямаха-450", він дав мені шанс знову почати займатися мотокросом. Подарунок мене морально підтримав. Я зрозумів, що ще рано кидати своє улюблене захоплення ", - говорить Вадим Галіяш.

 

Сімянків

У мексиканському місті Акапулько пройшов міжнародний турнір Abierto Mexicano de Gimnasia зі спортивної гімнастики. У змаганнях вже втретє брала участь і команда з України. Наш земляк Максим Сім'янків в таких змаганнях як мікст (паралельно виступає пара, юнак і дівчина, а потім їх бали складаються в загальний результат) виступав вперше. І в парі з Мартою Куліші з Польщі, і в багатоборстві Максим став другим. 08.12.2014.

 

Кросфіт

 

У СК "Титан" 15 жовтня 2016 року пройшли змагання з кроссфіту. У них взяла участь і команда з коледжу фізичного виховання. До її складу увійшли викладач гімнастики, майстер спорту з акробатики Богдан Лютий, студентка третього курсу (група № 31), майстер спорту з черлідингу Ольга Прихода і другокурсниця (група № 22), перворазрядниця з легкої атлетики Міла Тагаєва. Абсолютним переможцем став Богдан Лютий. У дівчат перемогла Ольга Прихода.

Текст Віктора КУЛЕНКА.