1977 г. зимний чемпионат СССР

1977 р. на кортах СК "Прометей" пройшов зимовий чемпіонат СРСР з тенісу.

 

Унімото

Дніпродзержинськ став першим містом в Україні, де 20-21 лютого 2010 р. пройшли змагання з дивовижного для нас виду спорту унімото. Що може бути маячні, ніж мотоциклетні гонки на одному колесі і по бруду? Чи могли два приятеля Вільям Нассау і Віллі Сайдкар, попиваючи пиво біля стійки бару в американському місті Дайтоні, підозрювати, що їх безглузда ідея стане реальністю, підкоривши не тільки США, але і Європу? А менш ніж за 20 років докотиться на своєму одному колесі і до Дніпродзержинська. І ось тепер ми стали свідками перших змагань в країні, організаторами яких став байк-клуб "Днепродим". На старти вийшли 8 гонщиків з Сімферополя, Києва, Дніпропетровська і Дніпродзержинська.

 

Слева направо Роман Перевязко Билл Стромберг и

У басейні "МіКомп" 7-8 червня 2008 р. пройшов перший відкритий Кубок України з фрідайвінгу. У змаганнях взяли участь 16 спортсменів, які представляють Київ, Дніпропетровськ, Миколаїв, Харків, Кривий Ріг та Дніпродзержинськ. Змагання проводилися з трьох дисциплін: динамічне апное в ластах, без ласт і статичну апное. Другий результат у динаміці в ластах показав наш земляк Роман Перевязко - 133 метра, що на 3 метри далі ніж він показав в березні місяці на Першому Кубку України в Кривому Розі. У загальному заліку Роман теж став другим і отримав з рук президента Міжнародної федерації фрідайвінга (AIDA) Білла Стромберга (Швеція) срібні кубок і медаль. На фото Р.Перевязко і Б.Стромберг.

 

1995 г Познань Детский чемпионат мира Бронзовые призеры в составе восьмерки киевлянка Ирина Маковецкая слева и Наталья Губа

У 1993 р. Наталія Губа завоювала свою першу медаль на юнацьких іграх України з академічного веслування. А через якийсь час, бачачи, що спортсменка подає великі надії, Наталя Петрівна Опенчук і Борис Михайлович Маркін, передали Наташу в Київський спортінтернат. І вже в 1995 році вона завоювала бронзову медаль на дитячому чемпіонаті світу в Познані (Польща). "Я виступала в вісімці, - згадує Н.Губа. - Це була перша і остання українська медаль у цьому класі човнів. Перша взагалі для українців, які виступали на дитячих чемпіонатах світу. А остання, тому, що вісімки більше не завойовувала медалі".

Кубок України з водного слалома

 

У квітні 2016 р. на базі Дніпропетровської ДЮСШ № 3 проходив Кубок України з водного слалому. Сорок учасників, які виступали у двох вікових групах, боролися за нагороди. Єдиний дніпродзержинський екіпаж у складі Дмитра Котова і Владислава Тубана, завоював бронзові медалі в класі С-2.

Текст Віктора КУЛЕНКА.