18 квітня виповнюється 55 років з дня заснування Виробничого управління Аульського районного водопровідного господарства -ВУАРВГ- (КП ДОР "Аульський водовід").

18 квітня 1967 року було підписано наказ на рівні відповідного міністерства про початок роботи "Аульського районного водопровідного господарства" (такою була перша назва підприємства).

Першим директором підприємства був Сафрон Максимович Бондаренко (призначений 15 вересня 1967 року), а колектив водоканалу очолив Микола Федорович Мішин.

Першу ж очищену воду з даного об'єкту мешканці Дніпродзержинська (нині Кам`янське) та Дніпропетровська (Дніпро) отримали лише у 1971 році, коли було збудовано першу чергу очисних споруд та прокладено магістральні водопроводи.

У 2004-2005 роках на гідротехнічному підприємстві, яке обслуговує шість населених пунктів Дніпропетровщини, відбулася реконструкція.

Наразі комунальне підприємство Дніпропетровської обласної ради "Аульський водовід" (адреса - смт. Аули, Другий Дорожній провулок, 1) є одним із головних постачальників питної води у Дніпропетровській області з проектною потужністю насосної станції 810 тис. м3 на добу. Останніми роками змінився і статус цього підприємства. Тепер для міста Кам'янського та його мешканців це безпосередній постачальник послуг водопостачання та водовідведення (після реорганізації міськводоканалу).

 

Колектив Аульського водоводу. 1970.