Як повідомила директорка музею, кандидатка історичних наук Наталія Буланова, музейний проєкт, над яким велася робота понад два місяці – календар на 2022 рік "Етнокультурний образ міста" успішно завершений.

 

Ілюстрований календар альбомного типу підготовлений до друку, який буде виготовлено в одній із друкарень нашого регіону. Його обсяг – 12 сторінок, відповідно до кількості місяців.

Основою календаря є старовинні фотографії кінця ХІХ – початку ХХ століття із фондів Музею історії міста, на яких зафіксовано краєвиди Кам'янського та його мешканці. За словами Наталії Буланової, на реалізацію цього проєкту пішло багато часу та зусиль – починаючи від самої ідеї, розробки концепту, відбору фотографій, їх компонування, обробки, верстки тощо. Плюс дизайн, витриманий в органічному ретро-стилі, який виконала художник музею, відомий майстер графіки Олена Жила.

У планах подальшої роботи музею у сфері видавничої діяльності – підготовка нової книги з історії нашого краю, її появу намічено на наступний рік.