Катерина Молчанова
 
 
На засіданні краєзнавчого клубу "Дніпродзержинськ-Кам'янське" 13 вересня любителі історії рідного краю познайомилися з родиною Молчанових.
 
Катерина Молчанова розповіла про те як її предки з'явилися на берегах Дніпра. До речі, про це писала у 2013 році газета "Знамя Дзержинки". За сімейними документами відомо, що прадід Петро Кононович Молчанов походив з родини старовірів, яка мешкала на Брянщині в селі Злинка.
 
Сімейство Петра Кононовича Молчанова
 
В кінці 19 століття, коли силу набирав побудований Дніпровський металургійний завод, велике сімейство Молчанова на плотах спустилося вниз по Дніпру і заснувалося на території сучасного Кам`янського в бараках в районі вулиці Слов'янської. Пізніше на вулиці Староверівській прадід побудував величезний будинок для своїх чотирьох синів. Усе своє свідоме життя Петро Кононович пропрацював на заводі каталем. Катерина Молчанова розповіла про життєвий шлях свого діда, його рідних братів, про своїх батьків Бориса Михайловича і Олександру Іванівну.
 
 
На память Папе и Маме от дочки и зятя 29V г Днепродзержинск
 
Сквозний провулок Катя Молчанова на руках у діда Міші
 
Її дядько Григорій Петрович Молчанов був одним з перших комсомольців Кам`янського. Йому присвоїли звання почесного громадянина Дніпродзержинська.
 
Некролог
 
З розповіді Катерини Борисівни присутні дізналися, що коріння її сім'ї тісно переплетені з відомими кам'янчанами Робертом Лісовським (йому приписують авторство логотипу німецької авіакомпанії "Lufthansa"), краєзнавцем Ігорем Подзерко, скарбником золота КПРС Георгієм Павловим, відомими сім'ями Івашина та  Яцук. Свою майже двогодинну розповідь Катерина Молчанова супроводжувала демонстрацією багатьох сімейних фотографій і документів.
 
Текст Віктора КУЛЕНКА.