Загальне фото1

В музеї історії ДМК 8 грудня відбувся урочистий захід, присвячений дню Збройних Сил України. Разом з бійцями, які пройшли військову службу в зоні АТО (майже всі вони - це працівники меткомбінату, - прим. автора) були присутні їхні дружини та діти.

З привітальними словами до присутніх звернулися радник міського голови Руслан Бондаренко, начальник штабу національного захисту міста Кам'янське, депутат міськради Віталій Чернявський, заступник голови міської організації "Дія" Валерій Кушнірук, начальник управління соціальної політики Надія Цупрова, голова профспілки "Металургів" Олег Нагорний.

Військові сили України - це наш тил, захист і безпека. У цей святковий день їм бажали міцного здоров'я, щастя, благополуччя, родинного затишку, достатку та відданих друзів на життєвому шляху.

Назаренко

Віталій Назаренко

"На військових покладена особлива місія - боронити рідну землю, забезпечувати мирне життя свого народу. Завдячуючи вам в наших сім'ях панують мир і спокій. Ви не пустили ворога в нашу країну. Бажаю всім мирного неба над головою, благополуччя і достатку. За подвиги і військову доблесть низький вам уклін", - сказав присутнім Олег Нагорний. Він також нагадав присутнім, що недавно наші волонтери Віталій Чернявський і Надія Цупрова отримали від Президента України відзнаки за особистий внесок в допомогу учасникам бойових дій.

"В цоьму році я свою дочку повів в перший клас Зараз ми ждемо народження другої дитини, - говорить Руслан Бонадаренко - І я подумав, що цього могло б і не статися, яби тут була війна. Я висловлюю особливу подяку за те, що ви дали моджливість нам мирно жити. В час, коли для країни загрожувала смертельна небезпека ви стали на її захист".

"Є така робота - захищати Вітчизну. Кому як не вам знати, що це означає. Мене часто запитують, чи не набридло продовжувати майже щонедільно допомогати разом з іншими волонтерами тим, хто знаходиться на передовій. На що я їм відповідаю. Ми закінчимо лише тоді, кола в календарі з'явиться свято День перемоги. Нашої перемоги", - відзначив Віталій Чернявський.

"Волонтери і бійці Збройних Сил України - це одне ціле. Якщо цей ланцюжок порветься, не буде ні тих, ні інших. Ви ті, хто може захистити нашу країну. Ви показали, що можете не тільки добре працювати, а й самвіддано захищати свій народ. Щастя, доброботу і наснаги вам", - побажав Валерій Кушнірук. Від імені громадської організації "Дія" за співпрацю він вручив подяки голові профспілки "Металургів" Олегу Нагорному і його заступнику Віталію Ровку.

 Нагорний і Кушнірук

 

Медалі "За оборону рідної держави" з рук заступника військового комісару міста Кам'янське майора Сергія Гриба отримали:
Дружина і син Сергія Бородая

Бородай Сергій Юрійович (посмертно)
Лісний Сергій Володимирови (посмертно)
Слісаренко Сергій Станіславович (посмертно)
Базильчук Тарас Миколайович
Загорулько Михайло Володимирович
Нижневський Руслан Володимирович
Грабинський Євген Олександрович
Соколов Юрій Сергійович
Зайцев Роман Миколайович
Кіпорат Євген Анатолійович
Кузьменко Валерій Миколайович
Назаренко Віталій Андрійович
Перехрест Дмитро Анатолійович
Коровник Вячеслав Юрійович
Голосний Віктор Павлович
Макарук Ігор Олександрович
Бітюков Олег Валентинович
Приходько Дмитро Володимирович
Приходько Олег Володимирович
Куня Ярослав Володимирович
Дежнюк Олексій Васильович
Лупандін Євген Вікторович
Федосов Юрій Костянтинович
Плиска Олег Григорович
Завадовський Олександр Дмитрович
Металурги Солдати Герої

Роман Зайцев

По закінченню офіційної частини відбулося колективне фотографування.

Для запрошених бійців АТО та їхніх сімей з концертною програмою виступили учасники гуртків художньої самодіяльності КСЦ "Дніпровець".

Текст Віктора КУЛЕНКА.