Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 
 
апрель 2019
 
 
Організація "Голос Природи" звернулася до керівництва міста Кам’янське з ініціативою прийняти на сесії міської ради план дій з адаптації до зміни клімату. На думку "Голос Природи", таке рішення міської ради зробить Кам’янське лідером серед міст України по формуванню політики в сфері кліматичної адаптації.
 
Клімат змінюється, потрібно вживати заходів з адаптації
 
12 квітня 2019 року організація "Голос Природи" звернулася до керівництва Кам’янського з ініціативою продовжити ведення продуктивної роботи в напрямі адаптації різних сфер міського життя до нових кліматичних умов. Протягом 2015–2017 років у Кам’янському завдяки плідній співпраці "Голос Природи" і виконавчої влади міста було реалізовано ряд проектів з адаптації до зміни клімату, зокрема, проведена оцінка вразливості міста до зміни клімату і розроблений план дій. Для того, щоб заходи плану дій з адаптації були включені до місцевих програм, необхідно, щоб цей документ був прийнятий на сесії міської ради. На сьогоднішній день, Кам’янське є єдиним містом в Україні, в якому оцінка вразливості до зміни клімату і план дій з адаптації були розроблені за участю експертів-метеорологів, фахівців державних служб і профільних департаментів. Найбільш актуальними проблемами, з якими доведеться зіткнутися жителям Кам’янського внаслідок зміни клімату в найближчому майбутньому, є: тепловий стрес (у літній період), локальне підтоплення через зміну режиму опадів (протягом усього року), зменшення кількості зелених насаджень, поява нових видів комах і рослин, збільшення кількості проявів алергічних та інфекційних захворювань серед населення, зростання дефіциту питної води, збільшення кількості несприятливих погодних явищ, руйнування енергетичних систем. З повним текстом документу "План заходів з адаптації громади міста Кам’янське до наслідків зміни клімату" можна ознайомитися на сайті організації "Голос Природи": http://voice.dp.ua/ua/article/kampaniyi/56-15.htm
 
"З кожним роком наслідки зміни клімату стають все більш актуальними й очевидними. Ми більше не можемо ігнорувати зростання температури, зміну режиму опадів, почастішання випадків природних катаклізмів, появу нових інвазійних видів, оскільки все це безпосередньо впливає на здоров’я і умови життя людей. Все, що сьогодні робиться в Кам’янському, починаючи з дитячих і спортивних майданчиків, парків, житлових будинків і закінчуючи промисловими об’єктами, має враховувати тенденції зміни клімату", – розповів Євген Колішевський, виконавчий директор громадської організації "Голос Природи".