Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 
 
ChZ 2019 13
 
З ініціативи організації "Голос Природи", місто Кам’янське взяло активну участь в міжнародній акції "Година Землі 2019". Керівництво "Голос Природи" дякує всім, хто приєднався до акції і підтримав її проведення, а саме: громадським закладам НеКафе "WONDERLAND" і "Піца Челентано", міській федерації кіокушин-кан карате, управлінню екології та природних ресурсів, департаменту з гуманітарних питань міської ради.
 
"Голос Природи" формує команду юних кліматичних експертів
 
Міжнародна акція "Година Землі" зародилася в 2007 році, її проведення ініціювала організація "Фонд дикої природи" (WWF). З 2008 року акція стала міжнародною. Місто Кам’янське приєдналось до акції "Година Землі" в 2009 році. Акція проводиться щорічно наприкінці березня. В останні роки формат цієї міжнародної акції відрізняється все більшою розмаїтістю, починаючи від тематичних інформаційних заходів і закінчуючи акціями прямої дії на підприємства, що забруднюють атмосферу викидами парникових газів.
 
У Кам’янському на підтримку акції "Година Землі" були проведені наступні заходи: робоча нарада за участю представників виконавчих органів влади, тематичні вечори в НеКафе "WONDERLAND" і "Піца Челентано", тренінги "Школа юного кліматичного експерта", тематичні лекції в навчальних закладах міста.
 
"Завдяки підтримці тренерського складу міської федерації кіокушин-кан карате, ми змогли прочитати лекції на тему зміни клімату та кліматичної адаптації в гімназії № 39, школах № 3, 15, 28, 30, а також в коледжі фізичного виховання. На базі цих навчальних закладів ми спробуємо сформувати перші команди юних кліматичних експертів, які допоможуть нам вести інформаційну роботу серед учнів молодших класів. Ця ідея вже отримала підтримку управління екології та природних ресурсів міської ради Кам’янського", – розповів Євген Колішевський, виконавчий директор громадської організації "Голос Природи".