Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 
Триатлон1
 
 
Триатлон - молодий, але амбітний новачок в родині олімпійських видів спорту. За своєю суттю це багатоборство, що складається з трьох видів спорту - плавання, велогонки та бігу, які змінюються безперервно один за одним.
 
Здавалося б - нічого незвичайного, але за 30 з гаком років з моменту його виникнення він зумів завоювати тисячі шанувальників по всьому світу і зараз по праву вважається одним з видів спорту, що найбільш динамічно розвиваються. Чим же так приваблює людей триатлон? Як не дивно, - одна з головних причин популярності триатлону - в його на перший погляд недоступності, складності виконання змагальних навантажень. Коли людина вперше чує що потрібно проплисти по відкритій воді майже 4 кілометри, проїхати 180 км на велосипеді, пробігти марафон - 42,2 км, - каже - "ні, - це неможливо!. Нормальна людина нездатна витримати такі навантаження!" І ще більше зміцнюється в своїй думці, коли дізнається, що всі ці три дистанції потрібно пройти одну за одною, - без зупинок і відпочинку. Але, - поспілкувавшись з людьми, які змогли це зробити, подивившись ролики змагань або побачивши це живцем, - розуміють що перед ними звичайні люди, які завдяки силі духу, наполегливості та невичерпній вірі в себе і свої сили підкорили дистанцію триатлону. І ось саме ця думка: я зможу! - є першим кроком до триатлону. Тисячі людей - студентів, службовців, бізнесменів роблять перші кроки і заряджаються ідеєю триатлону, ставлять перед собою здавалося б недосяжну мету, - крок за кроком, день за днем йдуть до неї. Це стає нормою, способом життя. І через якийсь час ти вже розумієш, що ранкові пробіжки, запливи і вимотуючі велотренування доставляють тобі задоволення, заряджають енергією, вчать цінувати час і правильно планувати свій день. Поступово триатлон з виду спорту стає способом життя. І не тільки для спортсмена, - решта членів сім'ї спочатку виступають в ролі групи підтримки, потім поступово втягуються в тренувальний процес. І ось через кілька років замість пляжного відпочинку в теплих країнах на час відпустки планують участь в одному з стартів серії Ironman, - благо вибрати є з чого: змагання проводяться цілий рік практично в усіх куточках планети. З'являється можливість не тільки дізнатися нові міста і країни, а й стати частинкою спортивного свята, досягаючи поставлених багато місяців назад цілей.
     Ще один секрет популярності тріатлону полягає в його демократичності - він не має вікових обмежень - на найпрестижніших світових майданчиках - від національних першостей до чемпіонатів світу - на старт виходять учасники від юніорів до навчених досвідом і сивиною 80-річних атлетів. Справедливості заради скажемо, що в тріатлоні є й інші дистанції - коротші і вимагають менших витрат енергії. Дуже популярні змагання на половину класичної довгої дистанції - 1,9 км плавання, 90 км велогонка і 21,1 км - біг. Проводяться змагання і в олімпійському форматі - 1,5 км плавання, 40 км - велогонка і 10 км - біг. Найпростішою - особливо для початківців атлетів є спринтерська дистанція тріатлону - 750 м плавання, 20 км - вело, 10 км - біг.
   В Україні триатлон поки не такий популярний як в європейських країнах і США. Для цього є об'єктивні причини: відсутність необхідної спортивної інфраструктури, відносна дорожнеча - адже вся тяжкість придбання необхідної екіпіровки, велосипедів, а часто і оренда спортивних споруд лягає на плечі спортсменів а в дитячому спорті - їх батьків. Держава, - нібито піклуючись про престиж країни вважає за краще вкладати мільйони в підготовку і участь збірних команд, - які в підсумку займають посередні місця, (зате гроші під збори, участь в змаганнях і екіпіровку списуються легко) а довготривалі перспективні вкладення - якими є будівництво спортивної інфраструктури і дитячий спорт - зведені практично до нуля. Єдиним порятунком і надією на виправлення ситуації, що склалася є розуміння проблеми і ставлення до фізичної культури і спорту місцевих властей.
   Незважаючи на те, що всі проблеми з дитячим спортом і спортивною інфраструктурою, наявні в Україні не оминули й Кам'янське, - тим не менш, - завдяки підтримці та розумінню спортивних керівників, місцевої влади, департаменту освіти з листопада поточного року в нашому місті починають працювати секції тріатлону - на базі басейну "Мі Комп" і спортивного комплексу "Прометей" - на правому березі, і на базі басейну школи №44 - на лівобережжі. В даний час ведеться набір груп, проводяться зустрічі і співбесіди з батьками і дітьми. Більше інформації та запис за телефоном  067 959 77 60.
 
Кількість місць в тренувальних групах дуже обмежена. Не пропустіть свій шанс!
 Ми не обіцяємо вам, що ви станете краще за всіх, але день за днем триатлон зробить вас кращою версією дня попереднього.