Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

IMG 1274


12 грудня в юнацькому відділі Центральної міської бібліотеки відбулася чергова зустріч у "Школі виживання". Тема обговорення була: "Як не стати жертвою шахраїв на сайтах знайомств".


Куратор школи Володимир Бойко і відомий журналіст Валентин Фіголь розповіли про те, що ще років десять тому здавалося просто неймовірним, що знайомства через всесвітню павутину будуть знаходитися в топ-10 місць, де можна
познайомитися для романтичних відносин. Деякі люди знайомляться в мережі постійно, при цьому проблем у них не виникає. А інші бояться, наслухавшись страшних історій про маніяків і шахраїв, які причаїлися біля монітора в очікуванні своїх потенційних жертв. Насправді зустріти свою половинку на сайтах знайомств і при цьому не потрапити в неприємну ситуацію цілком реально. Варто тільки дотримуватися кількох простих правил.

Правило 1. Не поспішати довіряти. Все-таки при початковій стадії віртуального знайомства у кожної дівчини всередині повинен бути включений якийсь дзвіночок, що нагадує: «Не вір йому. Поки не вір ». Скільки триває період, після якого можна відкритися і довіритися - сказати складно. Все це вирішується в індивідуальному порядку.


Правило 2. Оцінити адекватність. В принципі, це не так складно зробити за допомогою фотографій і написаного тексту. Тих, хто в першому ж листі починає пояснюватися в серйозних почуттях, строчити пасквілі на свою колишню дружину або висилає відразу ж фото в стилі ню, нібито бажаючи знайти дружину, складно віднести до адекватних людям.


Правило 3. Зберігати листування. Адже деякі деталі стираються з пам'яті, особливо якщо цей супутник ні відразу визначено в фаворити. А на дрібницях, як правило, шахраї і «проколюються» ...


Правило 4. Не повідомляти важливу інформацію. Не потрібно вчорашньому незнайомцю розповідати про те, що через тиждень ви їдете на відпочинок, і квартира буде пустувати цілих десять днів. Адже він може виявитися звичайним
домушником, який так і чекає слушної нагоди, щоб збагатитися за чужий рахунок. 

Правило 5. Не давати відразу номер телефону. Йдеться про прохання повідомити номер, коли при цьому про людину немає зовсім ніякої інформації. Він може виявитися неадекватним і регулярно дзвонити о третій годині ночі - деякі люди розважаються таким способом.


Правило 6. Не погоджуватися на зустріч в безлюдних місцях. Ця вимога дуже банально, але, тим не менше, воно досі актуально і дозволяє дівчині трохи підстрахуватися. На прогулянку в лісі або біля річки краще вирушати тоді, коли ви впевнені, що бігти щодуху від даного чоловіка не доведеться. Для першої зустрічі відмінно підійдуть кафе, кінотеатр або парк в центрі міста, де завжди багатолюдно.


Правило 7. Рідні повинні бути в курсі, де ви. Домовившись про побачення або про поїздку в гості, до віртуального залицяльника, обов'язково повідомте свої плани друзям і родичам. Якщо мова йде про закордонній поїздці, вивчіть уважно закони країни, в яку збираєтеся. Нікому не довіряйте свій паспорт. І приготуйте суму грошей на зворотну поїздку, навіть якщо вам було обіцяно «все оплатити».


Правило 8. Прислухатися до своєї інтуїції. Якщо вам здається, що незнайомець якось дивно виглядає, говорить, або щось ще насторожує, стоїть під слушним приводом завершити знайомство. Адже якщо є дискомфорт вже на першій зустрічі, то про яке продовження може йти мова. 

Правило 9. Відхилити прохання про фінансову допомогу. Справжні чоловіки (а ви ж шукайте саме Справжнього, чи не так?) Вирішують свої проблеми самостійно. І вже до жінки, тим більше, що небайдужа, вони звертатися не стануть. Така чоловіча психологія. Будь-яка людина, що живе в соціумі, має найменший друзів і знайомих, які при необхідності допоможуть. Тому вас повинні насторожити чоловічі
благання навіть в наданні дрібної послуги. Також підозрілі будь-які пропозиції, що надходять дамі серця, «позбудеться» від нерухомості та іншого дорогого майна (будь-яка мета при цьому переслідується). Ви ризикуєте залишитися ні з чим.


Правило 10. Знайомитися на сайтах з суворою модерацією. Там, де будь-який зареєстрований людина має без перевірки доступ до знайомства і спілкування, виникає більший ризик зіткнутися з шахраями. Шукайте серйозні сайти знайомств.

Тетяна Дороніна, заступнмк директора по рекламі і маркетингу Кам'янської ЦБС.