27 лютого 2020 року, між ПАТ "Дніпровський меткомбінат" і ТОВ ВТФ "МіКомп"» був підписаний меморандум про співпрацю в сфері оздоровлення працівників ДМК в КСЦ "Дніпровець".

У документі вказані терміни довгострокової оренди, а також умови відвідування на безкоштовній основі працівниками ДМК культурно-спортивного центру. За словами гендиректора компанії "МіКомп" Олега Мороза нове життя для "спортивної Мекки" металургів почнеться вже в наступному місяці. Принаймі, поставлене таке завдання.

Уже майже 9 місяців не функціонує культурно-спортивний центр "Дніпровець". За офіційною інформацією прес-служби ПАТ "Дніпровський меткомбінат" - підприємство в період процедури банкрутства "має суттєві обмеження в правах надавати соціальну допомогу і фінансувати соціальну сферу".

У зв'язку з цим, голова профкому профспілки "Металургів" Олег Нагорний звернувся до соціального партнера профспілкової організації - компанії "МіКомп" з пропозицією на період простою КСЦ "Дніпровець" взяти на себе оздоровлення членів профспілки в спорткомплексі "Басейн МіКомп".

У результаті з генеральним директором цієї фірми Олегом Морозом була досягнута домовленість - члени профспілки "Металургів" можуть відвідувати спорткомплекс "Басейн МіКом" на безкоштовній основі. В ньому регулярно проводяться різні спортивні заходи міжнародного і всеукраїнського рівнів, займаються плаванням городяни і люди з обмеженими можливостями.

Можливість відвідувати басейн європейського класу отримали близько 2200 працівників ДМК. Але він, на жаль, не може вмістити всіх бажаючих. Це, звичайно, розуміли і в профспілці "Металургів". Трудящим комбінату, які працюють у шкідливих умовах праці, необхідно регулярно оздоровлюватися, а на сьогоднішній день, у зв'язку з банкрутством, обмежена можливість виділяти путівки на оздоровлення. Тому наступним завданням, яке поставив Олег Нагорний, - запуск в роботу КСЦ "Дніпровець" для всіх без винятку працівників ПАТ "ДМК"!

У ситуації, що склалася, єдино можливе і правильне вирішення питання було передати КСЦ "Дніпровець" в оренду соціальному партнеру профспілки "Металургів" - компанії "МіКомп". В результаті тривалих переговорів підписано меморандум про співпрацю в сфері оздоровлення працівників комбінату в басейні КСЦ "Дніпровець" між ПАТ "Дніпровський меткомбінат" і ТОВ ВТФ "МіКомп".

Олегу Морозу, як орендарю, було поставлено ряд дуже важливих питань, і він люб'язно погодився Відповісти на них.

- Коли планується запуск спорткомплексу і басейну зокрема?
- Не все залежить від нас. Енергетики, Міськводоканал взяли 2-3 тижні, щоб переоформити нам договір за приладами обліку енергоносіїв. Після цього ми запустимо басейн як є. За планом - це 5 квітня. У липні-серпні - басейн йде на реконструкцію. До цього часу вже будуть визначені перелік необхідних робіт і виконавці, а також необхідна сума витрат.

- Які роботи вже ведуться і які об'єкти "дніпрян" будуть функціонувати?
- Перше, що необхідно зробити, це опалення і підігрів води. Вже сьогодні (розмова відбулася 6 березня), з метою встановлення твердопаливного котла, на задньому дворі спорткомплексу ведуться земельні роботи. Котел був придбаний ще до нового року. Також по дрібницях буде замінено щось з сантехніки, унітази, розпилювачі в душових ...
Уже замовлені і найближчим часом будуть доставлені два теплообмінника (один буде гріти воду для купання в душі, а другий - підігрівати воду в чаші басейну) і два циркуляційних насоси, які на момент передачі спорткомплексу в оренду взагалі були відсутні.
Крім цього буде перебудована сауна, яка повністю згоріла. Якщо необхідні будуть незначні поліпшення, то ми їх зробимо зараз. Якщо ж значні (планується розширення розміру сауни за рахунок суміжних приміщень), тоді вирішення питання відкладеться до літа.
У період реконструкції плануються работи по заміні вхідної групи, скління, кахельної плитки в душових, санвузлах і роздягальнях, сантехніки, ящиків для одягу, стартових тумб. Тумби повинні бути такі, щоб КСЦ "Дніпровець" міг приймати турніри з плавання високого рівня. Уже в кінці жовтня ми плануємо прийняти Всеукраїнські змагання на короткій воді (25 метрів). Також всі металеві труби будуть замінені на пластик. Крім цього буде повне посилення енергетики. Тобто буде проведено абсолютно повний ремонт. Зараз, теоретично, до пуску все готово.

- Яка сума вкладених коштів в реконструкцію КСЦ?
- На сьогоднішній день я вже нарахував близько 1 млн. грн. Уже проплачені матеріали і та робота, яка дозволить нам запустити спорткомплекс. Ще близько 2 млн. грн. буде вкладено пізніше, і це якщо не знайдеться якихось прихованих і неврахованих робіт.

Вже профінансовано:
• 300000 грн. - новий котел, який працюватиме на торфі;
• 200000 грн. - турнікети разом з комп'ютерами;
• близько 100000 грн. - два теплообмінника;
• 52000 грн. - гофрований лист для установки огорожі території;
• 75 000 грн. - електронасоси;
• 80 000 грн. - системи зовнішнього і внутрішнього відеоспостереження в будівлі;
• 31000 грн. - система зовнішнього освітлення по периметру будівлі;
• 75 000 грн. - будівельні матеріали для установки енергообладнання;
• 200 000 грн. - підготовка майданчика під установку котла;
• близько 30000 грн. - на різні комплектуючі.

- Якими будуть умови відвідування басейну КСЦ "Дніпровець" для працівників ДМК? Чи буде для них вхід безкоштовним?
- Між компанією "МіКомп" і ПАТ "ДМК" підписано меморандум про соціальне партнерство, в якому говориться, що ми будемо приймати людей, які працюють на ДМК. Визначено час, коли вони на безкоштовній основі зможуть відвідувати басейн. Згідно меморандуму: "безкоштовне годинне відвідування басейну працівниками ПАТ "ДМК" з понеділка по п'ятницю, за винятком святкових днів і днів проведення спортивних заходів, при наявності пропуску: три доріжки з 08:00 до 11:00 і одна доріжка з 18:00 до 20:00".

- Чи буде схожою платна робота басейну "дніпрян" з басейном "МіКомп"?
- Робота турнікетів "дніпрян" і басейну "МіКомп" буде зав'язана в єдину систему. Людина, що купила абонемент, зможе отримати доступ на територію будь-якого з цих спорткомплексів. Також за відведених три години він зможе відвідувати сауну, спортзал і чашу басейну. Тобто стара система, коли люди по свистку вискакували з басейну в 45 хвилин кожної години - скасовується. Людина приходить в будь-який час і в будь-який час заходить в чашу басейну.

- Яка буде вартість відвідування?
- Я її ще не знаю. Коли бухгалтери вивчать економіку змісту спорткомплексу "Дніпровець", тоді і буде отримана вартість його відвідин. Зі свого боку можу обіцяти, що націнка з боку "МіКомп" буде мінімальною, 10% - не більше.

- Чи передані в оренду згідно меморандуму стадіон "Металург" і Палац культури металургів?
- Крім КСЦ "Дніпровець" ніякі інші об'єкти в оренду не взяті. Але відразу хочу сказати, що наш котел при легкій модернізації може легко потягнути за опалення та інші об'єкти, які поруч тут знаходяться. Його потужність - 0,5 МВт.

- Раніше в фойє КСЦ стояли кубки видатних спортсменів ДМК. Чи будуть вони стояти і в оновленому спорткомплексі?
- Так, ми плануємо розмістити спортивні кубки та нагороди в експозиції міні-музею, який буде знаходитися в фойє спорткомплексу, на першому поверсі. Навіть зробимо для них спеціальне підсвічування, так як нам хотілося б продовжити славні спортивні традиції. Тому пропоную всім знаменитими видатним спортсменам, які в різні роки захищали честь ДМК на високому рівні, принести свої нагороди до нас в КСЦ "Дніпровець".

- Які спортивні секції будуть функціонувати на базі КСЦ?
- На базі КСЦ "Дніпровець" передбачається заповнити всі зали. Однією з цілей взяття КСЦ в оренду - це географічне розширення міської програми школи плавання. Також ласкаво просимо до нас будь-якого, хто хоче займатися баскетболом, волейболом, тенісом, силовими видами спорту ... Через покупку абонемента, через оренду залу (якщо це групова оренда ігрового виду спорту) наші двері завжди відкриті. Спорт і тільки спорт!

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=l502YtMFNiI

 ФОТО https://www.facebook.com/profile.php?id=100004468564444&lst=100004468564444%3A100004468564444%3A1584008113&sk=photos