BeyBlade4
 
 
Минулої суботи, 23 березня, в Кам'янській ДЮСШ № 1 пройшов турнір по грі BeyBlade "Лівобережна битва" і відкрита командна першість міста.
 
Гра BeyBlade була створена в 1999 році за мотивами однойменного популярного японського комікса. Її суть полягає в обертанні іграшкової дзиги, оснащеної пусковим механізмом. Дві і більше дзиги запускаються на ігровий арені Beystadium одночасно. Перемагає учасник, дзига якого змогла виштовхнути суперників за межі ігрового поля або ж оберталася найдовше. Одним з першопрохідців даної гри в Кам'янському є тренер з тхеквондо ДЮСШ № 1 Андрій Стовбан. "Моя дитина захоплюється грою BeyBlade вже кілька років, - розповідає Андрій. - Зацікавившись, я вирішив провести і у нас в місті такі змагання. Перший турнір ми провели в минулому місяці. Так що "Лівобережна битва" це вже другі змагання по BeyBlade. В Україні не існує офіційної Федерації по грі BeyBlade. Але турніри проводяться регулярно в багатьох містах. В інтернеті публікуються оголошення, в яких запрошують взяти участь в грі в тому чи іншому місті. Вікових обмежень в грі немає. Все залежить від від організаторів. у Кам`янському, крім нас провели турнір в ресторані "Навігатор". Ми збираємося організувати Кам`янську суперлігу і зіграти через місяць".
 
1BeyBlade
 
 
Участь в індивідуальних змаганнях взяли 35 представників з Кам'янського, Дніпра і Кропивницького. Треба відзначити, що господарі змагань виявилися не "гостинними". На їхньому рахунку всі нагороди. Здобувши сім перемог, переможцем турніру став Клим Михайлов. Друге місце зайняв Євген Яковчук. Третю позицію розділили Павло Тур і Тихомир Булеков.
 
У командних змаганнях участь взяли шість колективів. Переможцями турніру стала команда "Фортлекс", в складі якої грали брати Ярослав і Данило Слєднєви, а також Павло Тур. Хлопці в фіналі переграли команду "Баланс" (Павло Рубанов, Кирило Рябчук, Артем Стесенко).
 
Гравці висловлюють подяку директору ДЮСШ 1 Олексію Павловичу Бурмі за надану допомогу в проведенні турніру.