3shashkova vesna na dniprobudi 3

 

Софія Михалевич і Дмитро Бєловенцев стали переможцями другого шашкового турніру, який відбувся 13 березня в Дніпровському державному технічному університеті.

Змагання між 24 студентами та учнями різних навчальних закладів Кам’янського приймав спортивний клуб "Золота шашка". Організаторами турніру виступили місцева федерація шашок, Управління молоді та спорту Камянської міськради і громадське об’єднання "Бджола".

Вже другий рік поспіль на Дніпробуді Кам’янського відбувається цікавий шашковий захід. Участь в ньому беруть поки що маловідомі, але дуже амбітні спортсмени, що грають у силу другого спортивного розряду та нижче. Головним стимулом для багатьох була перемога в турнірі, адже лише абсолютний переможець за підсумками змагань виконував норматив першого спортивного розряду.

На церемонії відкриття з вітальним словом виступили ректор ДДТУ Віталій Гуляєв, голова Кам’янської федерації шашок Ігор Губарєв та минулорічний переможець турніру "Шашкова весна на Дніпробуді" Сергій Клименко. Подякували організатори і нашим Збройним Силам, завдяки яким талановита молодь України може займатися спортом та брати участь у турнірах.

До речі, ДДТУ, на базі якого функціонує спортивний клуб "Золота шашка", дедалі частіше стає центром шашкових перегонів як місцевого так і всеукраїнського рівнів. Минулого року у Кам’янському відбулися одразу три чемпіонати України серед дорослих та ветеранів, і в кожному з них у списку організаторів значився Дніпровський державний технічний університет.

Зі стартових хвилин свої претензії на перемогу підтвердили Артем Тамбовцев, який до шостого туру не мав поразок, та Дмитро Бєловенцев, перегравший своїх опонентів у перших чотирьох партіях поспіль. Основним чинником успіху мала стати стабільність продемонстрованої гри. А саме стабільності не вистачило на фініші багатьом претендентам на перемогу. Так, наприклад, той же Бєловенцев несподівано двічі поспіль програв у п`ятому та шостому турах. Не витримав неймовірної напруги і Тамбовцев, отримавши дві "баранки" у сьомому та восьмому турах. Проте інших невдачі на старті стимулювали грати агресивніше. Це стосується Віталія Шульги, Данила Ісенка, Романа Карпенка, Владислава Майстренка та Ярослава Карнизова. Саме ці юнаки прийшли до фінішу з однаковими показниками – по 12 очок. Для підбиття підсумків довелося головному арбітру турніру (судді національної категорії Віталію Попрузі) рахувати додаткові показники. Артем Тамбовцев посів третє місце, Віталій Шульга зупинився в одному кроці від перемоги – він другий. А абсолютним чемпіоном турніру і володарем головного призу з 13-ма очками став-таки Дмитро Бєловенцев.

Не менш запеклу жагу до перемоги продемонстрували і дівчата. Як і в заліку серед хлопців, призові місця визначилися не за очками (їх в доробку кожної з претенденток була однакова кількість – по 9), а за коефіцієнтом. Підсумкова трійка вийшла наступна: Софія Михалевич – перше місце; другою стала Кіра Єрофєєв; Ангеліна Ємець посіла третю сходинку. Але слід відзначити і Христину Мачутську, яка теж набрала 9 очок. Доля вирішила розташувати дівчину за призовю трійкою. Проте свій бонус вона все ж отримала, виконавши норматив третього спортивного розряду. До речі, як і її брат Владислав Мачутський, і інші спортсмени: Михайло Нікулін, Кіра Єрофєєва та Ангеліна Ємець.

Ппризери

Юнаки

 

 

1shashkova vesna na dniprobudi 1

 

1 - Бєловенцев Дмитро (ДДТУ) 13 з 18 очок
2 - Шульга Віталій (ДДТУ) 12
3 - Тамбовцев Артем (ДДТУ) 12

Дівчата

 

2shashkova vesna na dniprobudi 2

 

1 - Михалевич Софія (ДДТУ) 9 з 18 очок
2 - Єрофєєва Кіра (ФКХТтаП ДДТУ) 9
3 - Ємець Ангеліна (ФКХТтаП ДДТУ) 9

Текст і фото В.Попруги.